21.4.2023
ALMAN ODOTETTU TOINEN STUDIOALBUMI TIME MACHINE ON NYT JULKAISTU

Tänään julkaistun Time Machine -albumin kappaleissa ALMAn modernia pohjoismaista poppia yhdistetään ajattomiin biiseihin, joissa on vivahteita ABBAlta ja Elton Johnilta, samalla kun ALMAn persoona ja moitteettoman voimakas lauluääni kertovat rehellisiä tarinoita artistin elämästä.

Albumilta aiemmin julkaistut kappaleet ovat päässeet jo nauttimaan myös kansainvälistä radiomenestystä – Summer Really Hurt Us pääsi BBC Radio 2:n A-listalle, nostaen sen Britanniassa sijalle kahdeksantoista ja nyt Tell Mama sai BBC Radio 1:n radiosoittoa Clara Amfon toimesta. Summer Really Hurt Us nousi myös Suomessa radiolistan sijalle kahdeksan! Lisäksi albumilta on aiemmin julkaistu kappaleet Everything Beautiful, I Forgive Me ja Hey Mom Hey Dad. Time Machine -albumi äänitettiin Ruotsissa nuorten naiskollegoidensa Elvira Anderfjäldin (Taylor Swift, Tove Lo) ja Tove Burmanin (Au/Ra, Anna of the North) kanssa. Mukana levynteossa oli myös Fat Max (The Weeknd, Maisie Peters) ja Decco (Dua Lipa, Selena Gomez).

ALMA kertoo albumista seuraavasti: ”Tämän albumin keskeinen viesti on oman äänen löytäminen. Jokainen kappale on kuin rehellinen keskustelu päässäni: joskus perheeni kanssa, joskus kumppanini kanssa, joskus jopa vanhojen luokkatovereideni kanssa. Osa keskusteluista on tuskallisia ja syvällisiä, osa kevyitä ja ironisia. Kuten Time Machine -nimi antaa ymmärtää, menen ajassa taaksepäin keskustellakseni sekä elämäni alamäistä että kohokohdista.”

Albumi alkaa optimistisella, elämänmyönteisellä Dreaming -kappaleella, jonka jälkeen se kaivautuu albumin edetessä syvemmälle. ALMAn tyttöystävä on toistuva inspiraation lähde – kappale Natalia antoi kipinän, joka sytytti ALMAn intohimon tätä albumiprojektia kohtaan, ja hän on myös muusa rakkauslaulun Run Run Run takana. Mukana on myös hieman sydänsurua, sillä The Cure kertoo tarinan ALMAn ensirakkaudesta, jota painostettiin pysymään kaapissa.

Kuten aiemmin on kuultu kappaleissa Hey Mom Hey Dad ja Tell Mama, perhe on ollut iso osa ALMAn ajatuksia tätä levyä kirjoittaessaan. Tämä teema jatkuu myös kappaleessa I Will Survive, joka kertoo hänen kaksoissiskostaan. Kaksikko oli erottamaton varttuessaan, ja hän jopa esiintyi ALMAn mukana keikoilla, kunnes vuonna 2019 hän päätti seurata omia unelmiaan. ALMAlle se tuntui yhtä sydäntä särkevältä kuin ero, vaikka he ovat nyt läheisempiä kuin koskaan. One In A Million vangitsee hänen ristiriitaisia tunteitaan nuoruudestaan Vuosaaressa, kun taas Stupid People kanavoi Lily Allenin henkeä ALMAn purkaessa vihaansa mielenterveysongelmistaan. Nimikkokappale Time Machine vie kuuntelijat takaisin ALMAn levyn alkumetreille. Kappale kertoo tilanteesta, johon ALMA joutui pian debyyttialbuminsa julkaisun jälkeen Covidin keskellä.

Nuoresta iästään huolimatta ALMA on kirjoittanut kappaleita useille supertähdille, kuten Ariana Grande, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Charli XCX ja Tove Lo -vain muutama lueteltuna – ja tuloksena onkin yli 650 miljoonaa striimiä. Hänen faneihinsa lukeutuvat muun muassa Elton John, Miley Cyrus, Charli XCX, Robyn, Tove Lo ja Max Martin. ALMAn lahjakkuus näkyy myös hänen omassa läpimurtohetkessään kappaleellaan Chasing Highs, jota on kuunneltu yli 160 miljoonaa kertaa, ja joka on saanut platinasertifikaatin muun muassa Iso-Britanniassa ja Suomessa. ALMA on myös valittu vuonna 2018 arvostettuun BBC Sound -listaukseen. Erittäin energinen ja viihdyttävä live-esiintyjä ALMA lähtee tulevana kesänä kiertueelle ja hänet tullaan näkemään muun muassa Tove Lon mukana Euroopan kiertueella sekä Suomessa useilla festivaaleilla.

Time Machine -kappalelista:

1.   Dreaming
2.   Everything Beautiful
3.   Tell Mama
4.   Summer Really Hurt Us
5.   Time Machine
6.   Natalia
7.   I Forgive Me
8.   Run Run Run
9.   The Cure
10.   Stupid People
11.   One In A Million
12.   I Will Survive
13.   Hey Mom Hey Dad

Lataa promokuvat tästä.

ALMA:
Instagram
TikTok
Spotify
YouTube
Artistisivu

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Valter Filosof // Live Nation Finland
valter.filosof@livenation.fi