13.1.2023
UUTTA ALBUMIA VALMISTELEVALTA ILTALTA UUSI JUMALA TAI NAAPURI -NIMINEN KAPPALE

Loppuvuoden aktiivisesti ympäri Suomea keikkaillut llta julkaisi tänään uuden Jumala tai naapuri -nimisen singlen, jonka kertojaääni on sama kuin yli seitsemän miljoonaa striimiä keränneessä Kelle mä soitan -kappaleessa. Iltan omista pohdinnoista alkunsa saanut kappale on syntynyt yhteistyönä Iltan tutuksi tulleen luottotiimin kanssa. Iltan uutta albumia enteilevä kappale on Iltan, Kerttu SuonpäänLasse Piiraisen ja Väinö Walleniuksen sävellys, sanoitus ja sovitus. Jumala tai naapuri sai ensi-esityksensä eilisessä Urheilugaalassa. Iltan uusi albumi julkaistaan keväällä 2023.

 Ihmisenä en ole aina ollut paras saamaan taakan tunnetta itsestäni pois. Välillä tuntuu, että kannan mukanani lastia menneisyydestä, tulevaisuudesta tai läheisten tilanteista. Silloin toivoisi, että olisi olemassa joku, joka voisi yhdellä pyynnöllä vapauttaa painolastista. Olen itse oppinut elämään näidenkin ajatusten ja tunteiden kanssa olemalla itselleni rehellinen ja puhumalla läheisteni kanssa. Halusin julkaista tämän biisin muistuttaakseni siitä että me kaikki käymme näitä asioita läpi. Toivon, että tämän kappaleen myötä pystyn myös rohkaisemaan raskaiden ajatusten kanssa painivia kuuntelijoita puhumaan ja jakamaan taakkaa, koska meitä ei ole luotu tänne kantamaan kaikkea yksin, Ilta sanoo.

Suomen taitavimpiin tulkitsijoihin lukeutuvan Ilta on suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa vahvalla ja taipuvaisella äänellään. Aikoinaan Cheekin superhitiltä Sillat esiin noussut Ilta julkaisi odotetun debyyttialbuminsa Näitä hetkiä varten syksyllä 2020. Esikoisalbumi poiki Iltalle Vuoden tulokas -sarjan voiton vuoden 2020 Iskelmän Gaalassa sekä ehdokkuuden vuoden 2021 Emma Gaalassa. Vuoden 2021 alussa julkaistu Kelle mä soitan -kappale nosti Iltan kertaheitolla maan eturivin artistien joukkoon. Ilta sijoittui biisillä vuoden 2021 UMK:ssa kolmanneksi ja nyt Spotifyn ja radiosoittolistojen kärjessä komeillut kappale on kerännyt jo yli seitsemän miljoonaa kuuntelukertaa yksinomaan Spotifyssä. Valovoimaisen Iltan vahvuus on kyky heittäytyä tunnelmasta toiseen. Artistina Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän tuntea tunteita laidasta laitaan ja käsitellä elämän iloja ja suruja.

Lataa mediakuvat täältä.

Ilta:
Instagram
Facebook
TikTok
YouTube 
Spotify
warnermusic.fi/ilta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi