18.11.2022
ILTALTA KAUNIS UUSI JOULULAULU

Perinteiselle kirkkokiertueelle joulukuun alussa lähtevä Ilta on tänään julkaissut uuden Kuka hän on -nimisen joululaulun. Kaunis kappale on maamme taitavimpiin tulkitsijoihin lukeutuvan Iltan oma sävellys ja sanoitus. Viime vuonna syntynyt kappale oli mukana jo Iltan edellisellä joulukiertueella, jossa kappale nousi yhdeksi yleisön suosikiksi. Kuuntele Lasse Piiraisen äänittämä ja tuottama kappale täältä.

– Kirjoitin Kuka hän on -kappaleen viime vuonna, kun ryhdyin miettimään mistä joulussa mielestäni on kysymys. Halusin tehdä laulun, joka kuulostaisi omalta ja tulisi lähelle kuulijaa. Istahdin näissä mietteissä pianon ääreen ja kappale syntyi nopeasti, alle puolessa tunnissa. Lasse Piirainen tuotti laulusta kauniin version, on ihanaa päästä sen kanssa jälleen joulukonsertteihin. Rakastan niiden tunnelmaa, llta kertoo.

Tulevissa joulukonserteissa lumoavasta ja taipuvaisesta äänestään tunnettu Ilta säestää monin paikoin itse itseään pianolla, konserteissa on mukana myös pianisti Konsta Koskinen. Lavalle nousee joka paikkakunnalla myös seudun oma kuoro sekä Iltan kanssa muutaman laulun esittävä suomalaisranskalainen oopperalaulaja Akseli Ferrand. Katso kaikki kiertuepäivät ja -paikkakunnat täältä.

Muun muassa Tähdet, tähdet ja All Together Now -ohjelmista tutuksi tullut Ilta on suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa vahvalla ja taipuvaisella äänellään. Iltan Kelle mä soitan -jättihitti nosti Iltan kertaheitolla maan eturivin artistien joukkoon. Ilta sijoittui biisillä vuoden 2021 UMK:ssa kolmanneksi ja nyt Spotifyn ja radiosoittolistojen kärjessä komeillut kappale on kerännyt jo seitsemän miljoonaa kuuntelukertaa yksinomaan Spotifyssä. Valovoimaisen Iltan vahvuus on kyky heittäytyä tunnelmasta toiseen. Artistina Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän tuntea tunteita laidasta laitaan ja käsitellä elämän iloja ja suruja. Parhaillaan jo esikoisalbumillaan Iskelmä Gaalan Vuoden tulokas -sarjan voiton napannut ja Emma-ehdokkuuden saanut Ilta valmistelee uutta albumia tiiminsä kanssa.

Lataa mediakuva täältä.
Kuvaaja: Troy Silva

Ilta:
Instagram
Facebook
TikTok
Youtube 
Spotify
warnermusic.fi/ilta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi