7.10.2022
ILTA JOULUKIERTUEELLE PAIKALLISTEN KUOROJEN KANSSA

Maamme taitavimpiin tulkitsijoihin lukeutuva Ilta lähtee yhdeksän konsertin joulukiertueelle joulukuun alusta. Oulujoen kirkosta lauantaina 3. joulukuuta käynnistyvä kiertue vierailee Turussa, Lahdessa, Törnävällä, Porvoossa, Tuusulassa, Helsingissä ja Tampereella ennen päättymistään Jyväskylän Taulumäen kirkkoon keskiviikkona 21. joulukuuta. Konserttien lipunmyynti on alkanut tänään Lippupisteessä.

Konserteissa lumoavasta ja taipuvaisesta äänestään tunnettu Ilta säestää monin paikoin itse itseään pianolla, konserteissa on mukana myös pianisti Konsta Koskinen. Lavalle nousee joka paikkakunnalla myös seudun oma paikallinen kuoro sekä Iltan kanssa muutaman laulun esittävä suomalaisranskalainen oopperalaulaja Akseli Ferrand.

Jouluihmiseksi tunnustautuvalta Iltalta julkaistaan myöhemmin tänä vuonna myös hänen itse säveltämänsä ja sanoittamansa joululaulu. Ilta ehti esittää viime vuonna syntynyttä uutuuslaulua jo viime vuoden konserteissa. Yleisöltä hyvää palautetta saanut laulu on mukana myös tämän vuoden joulukonserttien ohjelmistossa.

Odotan niin paljon, että pääsen tapaamaan yleisöä ja laulamaan joululauluja.  Erityisen fiiliksissä olen siitä, että olen saanut paikallisia gospel-kuoroja mukaan. Joulu on yhteisöllisyyden juhlaa, on ihanaa nostattaa juhlamieltä yhteistyössä paikallisten laulajien kanssa. Ja lisäksi en malta odottaa sitä lauluvoimaa, minkä kuorojen kanssa yhdessä luomme”, Ilta kertoo.

Muun muassa Tähdet, tähdet ja All Together Now -ohjelmista tutuksi tullut Ilta on suomalais-saksalainen artisti, joka lumoaa vahvalla ja taipuvaisella äänellään. Iltan Kelle mä soitan -jättihitti nosti Iltan kertaheitolla maan eturivin artistien joukkoon. Ilta sijoittui biisillä vuoden 2021 UMK:ssa kolmanneksi ja nyt Spotifyn ja radiosoittolistojen kärjessä komeillut kappale on kerännyt jo seitsemän miljoonaa kuuntelukertaa yksinomaan Spotifyssä. Valovoimaisen Iltan vahvuus on kyky heittäytyä tunnelmasta toiseen. Artistina Ilta haluaa antaa kuulijoilleen sen, mitä musiikki on hänelle antanut: väylän tuntea tunteita laidasta laitaan ja käsitellä elämän iloja ja suruja. Parhaillaan jo esikoisalbumillaan Iskelmä Gaalan Vuoden tulokas -sarjan voiton napannut ja Emma-ehdokkuuden saanut Ilta valmistelee uutta albumia tiiminsä kanssa.

Ilta – Joulukiertue 2022
La 3.12. Oulu, Oulujoen kirkko
To 8.12. Turku, Martinkirkko
Pe 9.12. Lahti, Ristinkirkko
La 10.12. Seinäjoki, Törnävän kirkko
Ma 12.12. Porvoo, Tuomiokirkko
Ti 13.12. Tuusula, Tuusulan kirkko
Ma 19.12. Helsinki, Johanneksen kirkko
Ti 20.12. Tampere, Aleksanterin kirkko
Ke 21.12. Jyväskylä, Taulumäen kirkko

Konsertit klo.19.00
Liput alk. 29,00€ + tilausmaksut (alk. 1,50 € Lippu.fi)

Lataa mediakuva täältä!

Seuraa Iltaa somessa:
Instagram
Facebook
Youtube 
Spotify
TikTok
warnermusic.fi/ilta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Kiertueen promoottori: 
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina.jalonen@warnermusic.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi