3.5.2024
DUA LIPAN UUSI ALBUMI ON NYT JULKAISTU

3x GRAMMY- ja 7x BRIT-palkittu popin supertähti Dua Lipa julkaisi pitkään odotetun kolmannen albuminsa Radical Optimism. Albumi sisältää 11 kappaletta, mukaan lukien jo julkaistut kappaleet Illusion, Training Season sekä Houdini.

Albumi on tehty kokonaisuudessaan samalla tiimillä, johon kuuluvat Dua Lipa, Caroline Ailin, Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. ja Kevin Parker.

”Kirjoitin tämän albumin, kun olin sinkku”, Dua kertoo. ”Tulin studioon aina jonkin hauskan tarinan kanssa, ja ne antoivat inspiraatiota kappaleisiin. Tässä on sellaista väljyyttä ja rehellisyyttä, jota minulla ei ollut aiemmin.”

Dua lisää: ”Kaikkien taustat ja työskentelytavat sopivat niin hyvin yhteen, niin ystävinä kuin musiikillisesti.”

Hän jatkaa: ”Olimme niin avoimia toisillemme, ja minusta tuntui, että siinä huoneessa pystyin olemaan haavoittuva ja puhumaan vapaasti kokemuksistani. Musiikillisuus tuntui niin rikkaalta ja jännittävältä, ja halusin sukeltaa mukaan ja olla osa sitä.”

Dua kuvailee Radical Optimismia psykedeeliseksi popiksi todeten, että siinä on musiikillisia taukoja, sekä sekoitus erilaisia ääniä ja kun sitä kuuntelee silmät kiinni, se avaa hyvin visuaalisen maailman. Albumi on saanut inspiraationsa Duan omasta itsetutkiskelusta ja se kertoo puhtaasta ilosta ja onnesta ja siitä, kun saa selvyyttä tilanteisiin, jotka ennen tuntuivat mahdottomilta kohdata.

Rolling Stone on kutsunut albumia ”popin autuudeksi” ja korostanut, että se on ”ainutlaatuinen ja täysin Dua Lipa: itsevarmaa tanssipoppia täynnä nokkelia Instagram-otsikointiin sopivia yhden lauseen repliikkejä”.

Tänä lauantaina 4. toukokuuta Dua palaa Saturday Night Liveen, jossa hän toimii sekä isäntänä että musiikkivieraana. Dua oli viimeksi SNL:ssä vuonna 2020, jolloin hän esitti Don’t Start Now, Levitating ja debytoi sketsissä Marjorie-roolissa.

Dua ilmoitti hiljattain ensimmäiset kiertuepäivät Radical Optimism -albumin tueksi kesäkuussa Berliinissä, Pulassa sekä Nimesissa. Keikat myytiin heti loppuun. Lisäksi Dua tekee Pyramid Stage -debyyttinsä perjantai-illan pääesiintyjänä tämän vuoden Glastonbury-festivaaleilla 28. kesäkuuta ja esiintyy Lontoon ikonisessa Royal Albert Hallissa 17. lokakuuta, joista jälkimmäinenkin myytiin loppuun hetkessä.

Lataa promokuvat tästä

Dua Lipa:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
YouTube
warnermusic.fi/dualipa

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen
 / Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com