21.3.2024
ARTEM JULKAISEE AAVEKAUPUNKI-EP:N PERJANTAINA

Vaihtoehtoinen pop-artisti ARTEM julkaisee uuden EP:n, joka kantaa nimeä Aavekaupunki. Inspiraationa EP:lle on toiminut elokuva Lost in translation ja musiikilliset vaikutteet tulevat Keski-Euroopasta ja Ruotsin undergroundista.

 Aavekaupunki on ikuisuusprojekti, joka on viimein saatu päätökseen. Aavekaupunki on ennen kaikkea mielentila, joka on unelias, eksynyt, melankolinen ja yksinäinen. Se on muistoja, pään sisäisiä ajatuksia, haikeutta, ikävää sekä yksinäisyyden että sitoutumisen pelkoa, kuvailee ARTEM.

Aavekaupunki EP:n biisilista:
1. Arlanda
2. Stadi ei koskaan nuku (feat. slaybabyangel)
3. Kuolleit kukkia
4. Aavekaupunki (feat. pins.ku)
5. Lostboi
6. Pelasta mut
7. Puhu mulle

 Musiikillisesti Aavekaupunki ui trancehtavassa, eteerisessä ja uneliaassa maailmassa. Välillä se uppoaa orgaanisen musiikin syvyyksiin, ja sitten taas kun täytyy nostaa kytkintä, se palaa vauhdikkaaseen, jopa hieman koomiseen ja kämäseen eurodance-soundiin. Vaikka musiikilliset elementit vaihtelevat, tulkinta säilyy johdonmukaisena ja hallittuna kaikissa kappaleissa, kertoo ARTEM EP:stään.

EP on täydellinen sekoitus musiikkia, jota ARTEM on. Hukassa oleva nuori mies suuressa kaupungissa, joka ei löydä pakotietä ulos. Hätäinen ja viallinen, mutta samalla kaunis ja herkkä sielultaan.

Aavekaupunki EP:n julkkarikeikka järjestetään Semifinalissa torstaina 28.3.

Lataa ARTEMin promokuva täältä.

ARTEM
Instagram
TikTok
Spotify
warnermusic.fi/artem

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Juulia Salmi / Warner Music Finland
juulia.salmi@warnermusic.com