14.3.2024
KINGSTON WALLIN ALBUMITRILOGIAN TÄYDENTÄVÄ III – TRI-LOGY ILMESTYY UUDELLEEN MIKSATTUNA PERJANTAINA 15. MAALISKUUTA

Suomen kaikkien aikojen rocktrioksi kutsutun Kingston Wallin musiikki on ollut viime aikoina varsin ajankohtaista, vaikka yhtye ehti lyhyeksi jääneen uransa aikana julkaista vain kolme albumia: I (1992), II (1993) ja III – Tri-Logy (1994). Nämä levyt ovat vuosikymmenten saatossa löytäneet tiensä yhä uusien sukupolvien soittolistoille.

Albumit on luonnollisesti tehty oman aikansa studiotekniikan ehdoilla, joten II ja III – Tri-Logy -albumien äänityksiin osallistunut ja yhtyeen livemiksaajana toiminut Robert Palomäki päätti uudelleen miksata koko albumitrilogian. Urakka on nyt tullut päätökseensä, kun III –  Tri-Logyn uudelleen miksattu ja masteroitu versio ilmestyy vinyylinä ja digitaalisena versiona perjantaina 15. maaliskuuta.

– Robert Palomäki ryhtyi melkoiseen urakkaan aikeissaan miksata uudestaan kaikki kolme Kingston Wallin studiolevyä. Nämä ovat näitä korvaamattomia rakkaudesta lajiin -asioita. Ja hyvä niin, voi sanoa nyt, kun projekti on finaalissa. Äänimaisema on raikas ja ajaton, joka ainakin minusta korostaa myös musiikin ajattomuutta. Monenlaista detaljia on selkeämmin kuultavissa kuin aiemmin. Kuuntele vaikka! Jukka Jylli sanoo.

– Masterin valmistumisen jälkeinen pieni yllätys oli, että kolmosen saaminen nyt kuuntelukokemuksena mielestäni ihan kohtuulliseen kuntoon muodostui merkittäväksi puhdistumiskokemukseksi. Albumin tekoprosessi oli aikoinaan melko raskas, ja yhtyeen tarinaan liittyi tuolloin muutenkin surullisia asioita. Kannattaa siis touhuta kaikenlaista, vaikka välillä otsasuoni vähän pullottaakin, sanoo koko trilogian uudelleen miksannut Robert Palomäki.

– Nyt kun koko trilogia on 30 vuotta myöhemmin saatu uudestaan soimaan, helpottaa huomata olevansa itsekin fiiliksissä tilanteesta. Rohkea taidetoiminta kantaa ja kestää – se lisää ymmärrystä ja uudenlaisia merkityksiä. Onneksi tuli tehtyä, siitä kiitokset musadiggareille sekä mainiolle työryhmälle, iloitsee Sami Kuoppamäki.

I ja II -levyjen uudet versiot julkaistiin vuoden 2023 aikana. Levyt otettiin avosylin vastaan. Kingston Wallinsa hyvin tuntevan Palomäen johtoajatuksena on ollut kunnioittaa mahdollisimman paljon alkuperäistä. Tehdä ikään kuin kaikki ihan samoin, mutta paremmin.

Albumitrilogian uusien versioiden lisäksi Kingston Wallin musiikki elää ja koskettaa myös muilla tavoin. Vuoden 2019 Kingston Wall by JJylli, Kuoppis & Brothers von Hertzen -kiertueen konserttitaltiointi esitetään Lasipalatsin juuri remontoidussa Bio Rexissä torstaina 28.3. Lue lisää täältä.

Lisäksi yhtyeen musiikki herää henkiin 5. joulukuuta Helsingin jäähallissa järjestettävässä ainutkertaisessa Music of Kingston Wall -konsertissa. Lue jäähallin konsertista lisää täältä.

Lataa mediakuvat täältä.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com