14.3.2024
DUA LIPA TIEDOTTI KOLMANNESTA STUDIOALBUMISTAAN RADICAL OPTIMISM

3x GRAMMY- ja 7x BRIT-palkinnon voittanut supertähti Dua Lipa tiedotti eilen illalla uudesta albumista, Radical Optimism, joka julkaistaan 3. toukokuuta. Albumilla on yhteensä 11 kappaletta, mukaan lukien jo julkaistut hitit Houdini ja Training Season.

Duan omasta itsetutkiskelusta innoituksensa saanut Radical Optimism –albumi käsittelee aitoa iloa ja onnellisuutta siitä, kun mahdottomilta tuntuviin tilanteisiin saadaan selkeys. Aiemmin sielua murskaavat vaikeat hyvästit ja haavoittuvaiset alkutaipaleet muuttuvat käännekohdiksi kun on optimistinen ja kulkee kaaoksen läpi armollisena.

Duan kotikaupungin, Lontoon energiasta vaikutteita saanut albumi ilmentää brittipopin 90-luvun raakuutta, rehellisyyttä, itsevarmuutta ja vapautta. Radical Optimism kuljettaa kuulijansa unenomaiseen pop-maailmaan, joka on musiikillisesti rikas, sanoituksellisesti anteeksipyytelemätön ja äänellisesti vapauttava.

Pari vuotta sitten ystävä esitteli minulle termin Radical Optimism. Se on käsite, joka resonoi minussa ja minusta tuli uteliaampi, kun aloin leikkiä sillä ja tuomaan sitä elämääni. Dua kertoo ja jatkaa:

Minuun iski ajatus siitä, että kaaoksen läpi kuljetaan arvokkaasti ja tunne siitä, että voit kestää minkä tahansa myrskyn. Samalla huomasin itseni tutkimassa psykedelian, trip hopin ja brittipopin musiikkihistoriaa. Se on aina tuntunut minusta niin itsevarman optimistiselta, ja tuon rehellisyyden ja asenteen tunne on jotain, jonka vein mukanani äänityssessioihini.

Albumi on tehty yhdessä tiimillä, johon kuuluivat Caroline AilinDanny L. HarleTobias Jesso Jr. ja Kevin Parker.

Aiemmin tässä kuussa Dua avasi BRIT Awards -gaalan upealla esityksellä Training Season -kappaleesta ja sai parhaasta pop-esityksestä seitsemännen BRIT-palkintonsa. Hän avasi myös tämän vuoden GRAMMY Awards -gaalan, jossa hän esitti yhdistelmän kappaleista Training SeasonDance The Night ja Houdini. Duasta on hiljattain tullut ensimmäinen naisartisti, jonka neljällä kappaleella on yli kaksi miljardia kuuntelukertaa Spotifyssa (One Kiss, Don’t Start Now, New Rules ja Levitating).

Radical Optimism kappalelista:

1. End Of An Era
2. Houdini
3. Training Season
4. These Walls
5. Whatcha Doing
6. French Exit
7. Illusion
8. Falling Forever
9. Anything For Love
10. Maria
11. Happy For You

Dua Lipa

Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
YouTube