1.11.2023
SAMULI EDELMANNILTA UUSI POP-KAPPALE PERJANTAINA – UUDISTI YHTEISTYÖNSÄ LERI LESKISEN KANSSA 

Tänä kesänä esiintymislavat soolouransa alkuaikojen ylistetyn Helsinki Sound Machine -yhtyeen kanssa vallannut Samuli Edelmann on kaikessa hiljaisuudessa palannut myös studioon yhdessä Leri Leskisen kanssa. Pitkän ja menestyksekkään yhteisen historian omaava kaksikko on äänittänyt Edelmannille uusia pop-kappaleita. Näistä ensimmäisenä julkaistaan Ilkka WirtasenPatric Sarinin säveltämä ja Kaisa Korhosen sanoittama Painavat kengät. Kuuntele pieni maistiainen perjantaina 3. marraskuuta julkaistavasta kappaleesta täältä.

– Lerin kanssa ollaan oltu ystäviä jo vuosikymmeniä, ja musiikki ja sen tekeminen on ollut aina vahvasti läsnä. Yhteistyömme  on kaunista ja inspiroivaa. Lerillä on myös kyky studiossa saada mut laulamaan paremmin, ja hän saa mun äänen värit esiin upeasti, Samuli kertoo.

– Samulin kohtaaminen silloin aikoinaan oli merkittävä asia elämässäni ja Samuli on minulle paitsi tärkeä ystävä, myös tärkeä ihminen urani kannalta. Olemme tehneet paljon yhdessä. Viime vuonna vuonna ehdotin Samulille, että mitä jos laittaisimme Helsinki Sound Machinen uudestaan pystyyn. Näin tehtiin ja kesän keikoilla oli mieletön meininki, sekä bändillä että yleisössä. Nyt jatkamme tätä polkua julkaisemalla ensimmäisen singlen. Lisää biisejä on tehty, ja todella lupaavalta näyttää. Nyt on hieno hetki tehdä uutta, sanoo Leri Leskinen.

Samuli Edelmannin menestyksekäs musiikkiura alkoi Leri Leskisen tuottamalla Oi taivas-sooloalbumilla, joka julkaistiin vuonna 1990. Samulin seuraavana vuonna ilmestynyt Peggy-Pienestä kii -albumi myi platinaa ja nosti Samulin kertaheitolla maamme suosituimpien artistien joukkoon. Keikkakysyntä oli valtavaa ja yhteistyö Lerin kanssa jatkui tuolloin perustetun Helsinki Sound Machine -yhtyeen kanssa. Samuli ja Helsinki Sound Machine kiersivät 1990-luvulla kaikkiaan seitsemän vuotta. Oi taivas -albumin lisäksi Leri on toiminut tuottajana myös muilla Samulin albumeilla.

Helsinki Sound Machine-yhtyeessä soittavat Leri Leskinen, Kalle Chydenius, Sami Kuoppamäki ja Peter Engberg. Samulin ja ylistetyn Helsinki Sound Machine -yhtyeen keikoilla on tänä vuonna kuultu rakastettuja kappaleita, joita ei ole esitetty livenä vuosiin.

Loppuvuodesta 2023 Samuli Edelmann nähdään Warner Music LiveN tuottamalla joulukiertueella. Kirkoissa Samuli esiintyy pienen kokoonpanon kanssa. Katso päivämäärät täältä.

Lataa Samulin mediakuva täältä.

Samuli Edelmann:
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/samuliedelmann

Keikat:
Kimmo Sundström / Warner Music Live
kimmo.sundstrom@warnermusic.com

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com / 040 846 0116