22.9.2023
ARTISTITULOKAS EDEL JULKAISI DEBYYTTISINGLEN YOU FUCKED MY FRIEND

Edel eli Venla Edelmann on 23-vuotias persoonallinen artistitulokas, jonka räävittömässä vaihtoehtopopissa tumma ääni yhdistyy tarttuviin hookkeihin ja anteeksipyytelemättömään asenteeseen. Tänään julkaistun debyyttisinglen You Fucked My Friend on tuottanut Topify ja kappaletta on ollut mukana kirjoittamassa Joel Kekkonen.

– Studio on mulle terapeuttinen paikka, jossa pääsen purkamaan rehellisesti omia sekavia tunteita, ja jossa saan tukea ja turvaa. Mun musikaalisuus syntyy surun ja henkilökohtaisten kokemusten kautta. Tämä biisi alkoi siitä, kun mua oli satutettu ja olin katkera, enkä oikein osannut muodostaa sanoiksi mitä tunsin. Aloin kirjoittamaan biisiä, ja Joel ja Topi ymmärsivät heti mitä yritin sanoa ja saatiin yhdessä kasaan tosi hieno biisi, kertoo Edel kappaleesta.

Edel on nuori artistilupaus, joka käsittelee kappaleissaan pelottomasti parikymppisen elämää, monimutkaisia ihmissuhteita ja rakoilevaa mielenterveyttä. Edel on asunut suurimman osan elämästään ulkomailla, joten englanti on artistille luonteva kirjoitus- ja esiintymiskieli. Mallina työskennellyt Edel on esiintynyt koko elämänsä niin lavoilla kuin kameran edessä, ja hänet on nähty muun muassa Laulu rakkaudelle -ohjelmassa.

Lataa promokuvat täältä.
Kuvaaja: Anni Hartikainen

Edel:
Spotify
Instagram 
TikTok

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nirananda Lanki / Warner Music Finland
nirananda.lanki@warnermusic.com