31.8.2023
ILTAN ODOTETTU KAKKOSALBUMI JULKAISTAAN PERJANTAINA 1.9.!

Ilta julkaisee jo ennakkoon kultaa striimanneen kakkosalbuminsa Mä oon vaan ihminen tämän viikon perjantaina. Kolmetoista biisiä sisältävän levyn kappaleet ovat syntyneet viimeisimmän kolmen vuoden aikana. Albumilta löytyy mm. Iltan kertaheitolla maamme eturivin artistien joukkoon nostanut Kelle mä soitan -jättihitti, singleinä tutuiksi tulleet Ei kukaan muu, Jumala tai naapuri, Taivas maan päällä, Susi sekä uusia ja ennen kuulemattomia biisejä. Hauskana kuriositeettina mukana on lyhyt Kisssa kehrää (skit) -kappale, joka on Iltan aivan ensimmäinen sävellys koskaan. Kappaleen vokaaleissa kuullaan 5-vuotiasta lltaa. Ilta esittelee kappaleiden syntytarinaa TikTok-tilillään. Katso tästä miten Kelle mä soitan -jättihitti sai alkunsa.

Mä oon vaan ihminen -albumin teksteissä käsitellään ihmiselämän suuria kysymyksiä sekä arjen pieniä havaintoja. Ilta on työstänyt albumia pitkäjänteisesti yhdessä tutuksi tulleen tiiminsä (Lasse Piirainen, Kerttu Suonpää ja Väinö Wallenius) kanssa. Vakitiimin lisäksi yksittäisissä biiseissä mukana on ollut muitakin musiikkialan huippuammattilaisia.

– Välillä tuntuu että elämme hullussa maailmassa, missä kaiken pitäisi tapahtua yli-inhimillisessä tahdissa. Mulla kesti kolme vuotta saada tämä albumikokonaisuus valmiiksi. Näiden vuosien aikana jouduin monien kysymysten eteen. Osa kysymyksistä ratkesi, osaan odotan vastauksia ehkä koko loppuelämäni. Näihin kolmeen vuoteen on mahtunut lauluja särkyneestä sydämestä ja yksinäisyydestä sekä myös armosta, elämänilosta ja ihmisenä kasvamisesta. Levyn avaavassa Armo-biisissä lauletaan että mä oon vaan ihminen, joka on mielestäni kiteyttää sekä albumin tematiikan että itseni artistina, kertoo Ilta uudesta albumistaan.

Ilta on ajankohtainen myös 26. elokuuta alkaneen Elämäni biisi -ohjelman myötä. Vahvasta ja taipuvaisesta äänestään tunnetuksi Ilta nähdään Ylen suositun ohjelman uutena solistina.

Ilta juhlistaa uutta albumia lähtemällä keikoille. Katso julkistetut päivät ja paikat alta.

ILTA syksyn 2023 julkistetut keikat
Pe 15.09. Yksityistilaisuus
Pe 13.10. Helsinki, Korjaamo
La 14.10. Tampere Bar Ihku
Su 05.11. Jyväskylä, Jyväskylän Kaupunginkirkko (soolo)
Ti 07.11. Yksityistilaisuus
La 11.11. Espoo, Louhisali
Pe 17.11. Joensuu, Kerubi
La 18.11. Turku, Maata Näkyvissä, Gatorade Center
Pe 24.11. Oulu, Martinniemen Kerhola
La 25.11. Rautalampi, Nuapuri
Pe 01.12. Järvenpää, Eikan Pub

Lataa mediakuvat täältä.
Kuvaaja: Troy Silva

Ilta:
Instagram
TikTok
Facebook
Youtube 
Spotify
www.warnermusic.fi/ilta

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com

Keikat:
Mikko Korpi / Warner Music Finland
mikko.korpi@warnermusic.com

Management:
Tina Jukarainen / Manage Me
tina@manageme.fi