14.8.2023
OLLI HALONEN JULKAISEE DEBYYTTIALBUMINSA 8.9.

Emma Gaalassa Vuoden Iskelmä -palkinnolla palkittu lahjakas laulaja-lauluntekijä Olli Halonen julkaisee debyyttialbuminsa perjantaina 8. syyskuuta. Artistin nimeä kantava albumi on nyt ennakkotilattavissa Levykauppa ÄX:ssä. Olli Halonen on työstänyt albumia yhdessä luottotuottajansa Mika Laakkosen kanssa reilun kolmen vuoden ajan. Albumi sisältää yhteensä kymmenen biisiä, joista viisi on ennenjulkaisematonta kappaletta.

– Etsin vuosia omaa soundiani, kunnes se lopulta Pohjola-kappaleen kohdalla löytyi. Sitä tehdessä kaikki asiat viimein loksahtivat kohdalleen, ja tuntui kuin biisit olisivat vain alkaneet virrata minusta ulos. Niin luonnollista se oli, kun lopulta tiesin mistä haluan laulaa. Sen jälkeen albumin kappaleet tavallaan kirjoittivat itse itsensä, vaikka niiden loppuun hiominen välillä saattoikin kestää kuukausia. Olen todella ylpeä tästä debyyttialbumistani, ja mielestäni se kuulostaa täysin minulta, Olli fiilistelee tulevaa debyyttialbumiaan.

Mökkitie Recordsille sainattu, Kuopiosta kotoisin oleva Olli Halonen nousi nelikertaista platinaa ylittäneellä singlellään Pohjola sekä Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi että Virallisen radiolistan kärkeen. Artisti palkittiin alkuvuonna Emma Gaalassa Vuoden Iskelmä -palkinnolla ja Iskelmä Gaalassa Vuoden tulokas -palkinnolla. Myös muut Olli Halosen kappaleet ovat menestyneet hyvin. Esimerkiksi Suomen kesä -kappale on striimannut platinaa yli 6 miljoonalla striimillä ja se nousi julkaisunsa jälkeen radioiden soitetuimmaksi kappaleeksi. Kappaleensa itse säveltävällä ja sanoittavalla artistilla on pitkä tausta musiikin parissa ja hän on aiemmin muun muassa soittanut rumpuja useammassa eri kokoonpanossa. Laulut saavat vaikutteita artistin omasta ja lähipiirin elämästä. Omakohtaisissa teksteissä käsitellään koko elämän kirjoa ja rohkeasti myös sen kipukohtia.

Olli Halonen:
Facebook
Instagram
Spotify
TikTok
warnermusic.fi/ollihalonen

Yhteydenotot ja haastattelupyynnöt:
Iira Leinonen / Warner Music Finland
iira.leinonen@warnermusic.com

Keikat:
Niina Jalonen / Warner Music Live
niina,jalonen@warnermusic.com