11.8.2023
JUHLAVUOTTAAN VIETTÄVÄN SANNIN TOINEN SINGLE TULEVALTA ALBUMILTA ON TÄÄLLÄ!

Viime vuosikymmenen menestyneimpiin kotimaisiin pop-artisteihin lukeutuva SANNI viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Yhteensä kolmella Emmalla uransa aikana palkittu laulaja-lauluntekijä julkaisi juhlavuoden kunniaksi keväällä viidennen albuminsa ensimmäisen singlen, koskettavan Haukilahden rantaan. Ensi vuodelle kaavaillulta albumilta saadaan tänään lisämaistiaisia, kun SANNIn uusi single Mielenmaisemat näkee päivänvalon. Omintakeisista teksteistään ja isoista pop-melodioistaan tunnettu SANNI vastaa tulevalla albumillaan ensimmäistä kertaa tekstien ja sävellysten lisäksi myös sen tuotannosta. Artisti on työstänyt tulevaa albumiaan itsekseen muun muassa Berliinissä ja Tallinnassa.

– Tein Mielenmaisemat keväällä ollessani Tallinnassa kirjotusreissulla.
Olin juuri tullut kämpille aamulenkiltä kun mulle tärkee tyyppi soitti viikonlopun rymyämisen jälkeisissä ahdistuksissaan. Kirkkaalla mielellä oli selvää että kuulemani morkkiksen aiheet olivat ohimeneviä ja ”ei yhtään niin pahoja”. Itse vahvasti tuntevana ihmisenä minulle on tuttua että joskus mennään aallon harjalla ja toisinaan painutaan rytinällä pohjaan, mutta kumpikaan tila ei ole onneksi sellaisenaan pysyvä. Puhelun jälkeen istuin alas ja aloin kirjottaa tällä ajatuksella hänelle biisiä.

Kirjoittaessani lainin ”anna mun viedä sut ajelemaan, kattomaan tietä kaareilevaa, niin kauan että mielenmaisematkin vaihtuu” tajusin, että ollessani teini-ikäinen äitini vei minut aina ajelemaan, jos minulla oli ahdistunut olo. Aina ajeluiden jälkeen mieli parani kummasti. Huvitti huomata, että nykyään tahdon tehdä itse samankaltaisia asioita ihmisille, joista välitän, SANNI avaa uuden kappaleen syntytarinaa.

SANNI on yksi suosituimpia ja seuratuimpia pop-artisteja Suomessa. Kolmen Emman lisäksi Musiikkikustantajien Vuoden biisi -palkinnolla palkitun artistin rakastettu hitti 2080-luvulla oli viime vuosikymmenen soitetuin radiokappale Suomessa ja se on tehnyt historiaa oltuaan yhteensä yli 200 viikkoa putkeen Suomen virallisella top100 -radiolistalla. Lisäksi vuonna 2016 julkaistu Että mitähän vittua pitää edelleen hallussaan Spotifyn päiväkohtaista striimiennätystä 349 000 striimillä. Ennätyksiä niin radio- kuin Spotify-listoilla takoneen SANNIn kaikki neljä albumia ovat myyneet tripla- ja tuplaplatinaa.

Energisenä esiintyjänä tunnettu SANNI nähtiin ensimmäisellä omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan vuonna 2018. Maan kovimpiin ja hehkutetuimpiin live-esiintyjiin lukeutuva artisti villitsee vuosi toisensa jälkeen keikkalavoilla ympäri Suomen ja on yksi kotimaan kiinnitetyimpiä festari-viihdyttäjiä. SANNI juhlistaa 10-vuotista uraansa 2.9. järjestettävillä SANNIVERSARY-keikoilla Helsingin Huvila-Teltassa, joissa tullaan kuulemaan kattava läpileikkaus artistin urasta. Lähes loppuunmyydyt SANNIVERSARY-keikat ovat harvinaisesti SANNIn ainoat omat keikat tänä vuonna.

Lataa uudet promokuvat täältä!
Kuvaaja: Anni Hartikainen

SANNI:
Instagram
Facebook
Spotify
TikTok
warnermusic.fi/sanni

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Rauha Kyyrö / Fullsteam Agency
rauha@fullsteam.fi