20.7.2023
COLDPLAY SAAPUU ENSIMMÄISTÄ KERTAA SUOMEEN!

Jo kaksi kesää ennätyksiä rikkoneella stadionkiertueellaan keikkaillut Coldplay on tänään julkistanut kesän 2024 Euroopan stadionkonserttien päivämäärät ja paikat. Suomalaisittain listaus on ilahduttava, sillä ensi kesän kiertueen myötä bändi saadaan ensimmäistä kertaa Suomeen. Maailman suosituimpiin lukeutuva yhtye konsertoi Helsingin Olympiastadionilla sunnuntaina 28. heinäkuuta 2024. Tulevana kesänä yhtye vierailee Suomen lisäksi ensimmäistä kertaa myös Kreikassa ja Romaniassa. 

Kesän 2023 menestyksekkään Euroopan stadionkiertueensa neljänteen Amsterdamin keikkaan eilen huipentanut Coldplay on tänään julkistanut jatkavansa ennätyksiä rikkonutta Music Of The Spheres -maailmankiertuettaan eurooppalaisilla stadioneilla kesällä 2024. Kyseessä on jo kolmas perättäinen kesä, kun Coldplay kiertää Euroopan stadioneita Music Of The Spheres-kiertueensa merkeissä. The Times on kuvaillut konserttia sanoilla ‘The Greaterst Live Music Show Ever ja se on saanut viisi tähteä niin The Guardianilta, kuin NME:ltä.

Tänään julkistetut päivät pitävät sisällään Coldplayn ensimmäiset vierailut Suomen lisäksi myös Kreikassa (Ateena) ja Romaniassa (Bukarest), sekä ensimmäisen keikan Roomassa sitten vuoden 2003. 

Coldplay tarjoaa faneilleen mahdollisuuden ostaa ennakkolippuja ennen varsinaisen lipunmyynnin aloittamista rekisteröitymällä osoitteessa coldplay. com. Rekisteröinti on jo auki. Ennakkolippujen myynti alkaa tiistaina 25. heinäkuuta klo 9. Lippujen yleismyynti alkaa perjantaina 28. heinäkuuta klo 10, Suomen osalta Lippu.fi:ssä. 

Coldplay aloitti Music Of The Spheres-maailmankiertueensa maaliskuussa 2022 ja on sen jälkeen myynyt yli 7,5 miljoona lippua, mikä on enemmän kuin mikään muu kiertue viimeisen kahden vuoden aikana. Music Of The Spheres -kiertue on saanut myös ylistäviä arvioita sekä faneilta että kriitikoilta, ja se on kerännyt tunnustuksia kuten vuoden 2022 American Music Awardsien Favourite Touring Artsit ja vuoden 2023 iHeartRadio Awardsien Tour of The Year.

Massachusetts Institute of Technologyn viime kuussa julkaistu raportti paljastaa, että Coldplayn nykyinen kiertue on tähän mennessä tuottanut 47 % vähemmän CO2e-päästöjä kuin heidän edellinen stadionkiertueensa vuosilta 2016/17 ja että tähän mennessä on istutettu jo 5 miljoonaa puuta ympäri maailmaa (yksi kutakin tähän asti konsertissa vieraillutta kävijää kohden).

Alla kiertueen tänään julkistetut päivät ja paikat
KESÄKUU 2024
8: Ateena – Olympiastadion
12: Bukarest – Arena Națională
16: Budapest – Puskas Arena
22: Lyon – Groupama Stadium
23: Lyon – Groupama Stadium

HEINÄKUU 2024
12: Rooma – Stadio Olimpico
13: Rooma – Stadio Olimpico
20: Düsseldorf – Merkur Spiel-Arena
21: Düsseldorf – Merkur Spiel-Arena
28: Helsinki – Olympiastadion

ELOKUU 2024
15: München – Olympiastadion
17: München – Olympiastadion
21: Wien – Ernst-Happel-Stadion
22: Wien – Ernst-Happel-Stadion
29: Dublin – Croke Park
30: Dublin – Croke Park

Coldplay on myös vahvistanut julkaisevansa rajoitetun määrän Infinity-lippuja esityksiin myöhemmin. Infinity Tickets julkaistaan jokaiseen Coldplay-esitykseen, jotta Music Of The Spheres -maailmankiertue olisi fanien saatavilla edulliseen hintaan. Infinity-liput maksavat 20 euroa kappale ja ne on rajoitettu enintään kahteen lippuun ostajaa kohti. Infinity-liput on ostettava pareittain, paikat sijaitsevat vierekkäin. 

Music Of The Spheres  -maailmankiertueen virallinen logistiikkakumppani on DHL, joka tukee bändiä sen tehtävässään leikata kiertueen suoria päästöjä 50%.
Coldplay perustettiin Iso-Britanniassa vuonna 1996, kun yhtyeen jäsenet Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion ja Chris Martin tutustuivat toisiinsa opiskellessaan Lontoossa. Yellow-hitillä kansainväliseen suosioon ponnahtanut yhtye on nykyään yksi maailman menestyneimpiä ja kappaleet ovat striimanneet Suomessakin moninkertaista platinaa sekä viihtyneet radiolistan kärjessä. Yhtyeen suurimpiin kappaleisiin sisältyvät Yellow, Clocks, Fix You, Paradise, Viva La Vida, Higher Power, My Universe sekä A Sky Full Of Stars. Yhtyeen palkintokaapista löytyy lähes jokainen arvostettu musiikkipalkinto, mukaan lukien seitsemän Grammy -palkintoa, sekä 34 ehdokkuutta.

KONSERTTI:
Coldplay (UK)
Su 28.7.2024, Olympiastadion, Helsinki 

LIPUT:
Ennakkomyynti alkaa 25.7. klo 9 osoitteessa coldplay.com (vaatii rekisteröitymisen)
Myyntiin perjantaina 28.7. klo 10 Lippu.fi:ssä.
Palvelumaksuineen alkaen 56,50 €
Promokuvat tästä 

Coldplay somessa:
Instagram
TikTok
Spotify
YouTube

LISÄTIEDOT:
Live Nation Finland
Promoottori: Scott Lavender
Tiedotus: Nora Norrlin nora.norrlin@liekkipromotion.com

Coldplay lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com