19.5.2023
LEGENDAARINEN BRITTIBÄNDI BLUR TIEDOTTI UUDESTA ALBUMISTA SEKÄ JULKAISI THE NARCISSIST -KAPPALEEN

Blur julkaisee kahdeksan vuoden tauon jälkeen studioalbumin. Albumi ilmestyy 21. heinäkuuta ja kantaa nimeä The Ballad of Darren. Albumin ensimmäinen kappale The Narcissist on nyt julkaistu, visuaalisen videon voi katsoa tästä.

James Fordin tuottama Studio 13:ssa äänitetty The Ballad of Darren on yhtyeen yhdeksäs studioalbumi, ensimmäinen sitten vuonna 2015 ilmestyneen, listaykköseksi nousseen The Magic Whipin.

Damon Albarn kommentoi tulevaa albumia: ”Tämä on
”aftershock record”, pohdinta ja kommentti siitä, missä olemme nyt”.

Graham Coxon kertoo: ”Mitä vanhemmaksi ja vihaisemmaksi tulemme, sitä olennaisemmaksi tulee, että soittomme on ladattu oikeilla tunteilla ja aikomuksilla. Joskus pelkkä riffi ei riitä.”

Alex James kertoo: ”Jotta mikään pitkäaikainen suhde kestäisi merkityksellisenä, on pystyttävä yllättämään toisensa jotenkin, ja jotenkin me kaikki pystymme siihen edelleen.”

Dave Rowntree kommentoi: ”Tuntuu aina hyvin luonnolliselta tehdä musiikkia yhdessä. Jokaisella levyllämme prosessi paljastaa jotain uutta ja kehitymme bändinä. Emme pidä sitä itsestäänselvyytenä.”

Yllätysilmoitus tulee ennen yhtyeen paluuta paikkaan, josta kaikki alkoi – Colchesteriin, Essexiin. Colchester on Blur-yhtyeen jäsenten Damon Albarnin, kitaristi Graham Coxonin ja rumpali Dave Rowntreen kotikaupunki, jossa Damon ja Graham tapasivat ensimmäisen kerran teini-ikäisinä Stanway Schoolissa. Graham esitteli myöhemmin Daven sekä Damonille että basisti Alex Jamesille. Bändi esiintyy tänään ensimmäistä kertaa paikallisessa Colchester Arts Centressä, mikä on alku lyhyelle lämmittelykiertueelle, jonka aikana yhtye vierailee Eastbourne Winter Gardensissa 21. toukokuuta, The Halls Wolverhamptonissa 26. toukokuuta ja O2 City Hall Newcastlessa 28. toukokuuta.

Nämä lämmittelykeikat ovat alkusoittoa kesän odotetuille livekeikoille, jotka tuovat Alex Jamesin, Damon Albarnin, Graham Coxonin ja Dave Rowntreen jälleen yhteen esittämään ikonisia ja rakastettuja kappaleitaan eri puolilla Eurooppaa tulevina kuukausina. Yhtyeen ensimmäinen keikka Lontoon Wembley Stadiumilla lauantaina 8. heinäkuuta myytiin loppuun muutamassa minuutissa, ja toinen keikka on tarkoitus järjestää sunnuntaina 9. heinäkuuta. Suomessa blur tullaan näkemään Flow Festivaalilla 13. elokuuta.

The Ballad of Darrenin kappalelista:
1.    The Ballad
2.    St Charles Square
3.    Barbaric
4.    Russian Strings
5.    The Everglades (For Leonard)
6.    The Narcissist
7.    Goodbye Albert
8.    Far Away Island
9.    Avalon
10.   The Heights

Vuonna 1991 debyyttialbuminsa Leisure julkaissut Blur mullisti englantilaisen populaarimusiikin soundin kuudella peräkkäisellä Britannian listaykköseksi nousseella albumillaan Parklife (1994), The Great Escape (1995), Blur (1997), 13 (1999), Think Tank (2003) ja The Magic Whip (2015) sekä lukuisilla Top 10 -singleillä, joista kaksi listaykköseksi noussutta albumia Country House ja Beetlebum auttoivat yhtyettä saavuttamaan massasuosion kotimaassaan sekä ulkomailla. Viimeisten kolmen vuosikymmenen suurimpiin brittiläisiin yhtyeisiin lukeutuva Blur on julkaissut kahdeksan studioalbumia ja kerännyt kymmenen NME Awards-, kuusi Q Awards-, viisi BRIT Awards- ja yhden Ivor Novello Award -palkinnon sekä soittanut livenä tuhansille uskollisille faneille ympäri maailmaa.

Lataa promokuvat tästä

Blur
Instagram
TikTok
Spotify
YouTube

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com