19.5.2023
KOTIMAISIA UUTUUKSIA / VKO 20


Aliisa Syrjä – Sydämetön

Nouseva poptähti Aliisa Syrjä julkaisi tänään uuden menevän sinkun Sydämetön. Kappale on Aliisan itsensä sanoittama sekä yhdessä Valtteri Väätäisen kanssa säveltämä. Aliisa kuvailee kappaletta näin:

– Sydämetön-biisi lähti siitä, että mua kiinnosti kirjottaa rikostarina. Ja kun mä en oo dekkarikirjailija, kirjotin sen tietenkin biisiksi. Halusin myös vetää sen täysin överiksi, leikitellä sanoilla ja sarjakuva- ja leffakliseillä. Sit kun mulla oli biisi valmiina, menin mun kitaristin Valtteri Väätäsen luo ja sanoin et tehään tähän joku oikeen överi länkkäriffi. Ja siinä se oli!

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Iira Leinonen / Warner Music Finland
iira.leinonen@warnermusic.com

Aliisa Syrjä:
Spotify | | | Facebook

 


Pikku G – Minne me mennään (feat. Juha Tapio)

Suomen tunnetuimpien räppäreiden joukkoon lukeutuva Pikku G julkaisi tänään uuden singlen. Biisi kantaa nimeä Minne me mennään ja siinä on mukana Juha Tapio.

Tänä vuonna 20-vuotista uraansa juhlistava Pikku G nähtiin vappuaattona loppuunmyydyllä Tavastialla. Tänään julkaistu single kuultiin siellä ensimmäisen kerran livenä molempien artistien esittämänä. Kappale sai uskomattoman vastaanoton keikalla olijoiden keskuudessa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emil Tiukkanen / Warner Music Finland
emil.tiukkanen@warnermusic.com

Pikku G:
Spotify | | Facebook

 


Överi – Stadin puistot (feat. AHTI)

Juuri Normijäbä-debyyttialbuminsa julkaissut läpimurtoartisti AHTI vierailee rap-duo Överin uudella singlellä! Kolmikko ystävystyi keväällä 2022 keikkaillessaan yhdessä halki Suomen Balanssi-klubikiertueella. Kaihoisa Kim Mannilan tuottama kesäromanssia muisteleva Stadin puistot -single sjoittuu Helsingin kesäöihin.

Stadin puistot kertoo kesäromanssista ja sen miljöö sijoittuu aamuyöllä tyhjeneviin puistoihin. Halusimme kuvata sitä kauneutta ja romantiikkaa mitä Suomen kesän valoisissa aamuöissä on. Biisi kertoo rakkaustarinaa, jossa kuitenkin pelätään liiallista kiintymistä toiseen osapuoleen. On sovittu, että kesäromanssi loppuu syksyn saavuttua ja kiintyminen tekee siitä erittäin vaikeaa, artistit kertovat

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Stella Kylä-Liuhala / Warner Music Finland
stella.kyla-liuhala@warnermusic.com

Överi:
Spotify |

 


Monako – Flexaan mun exälle

Mouhouksessakin vaikuttava Monako julkaisi ensimmäisen soolosinglensä Flexaan mun exälle. Hän on työstänyt soolomateriaalia Mouhouksen ohella yhdessä tuottajansa Samuli Sulkun kanssa viime kesästä asti ja kasassa on jo albumillinen kappaleita. Flexaan mun exälle -singleen on kuvattu musiikkivideo, jonka Monako on käsikirjoittanut yhdessä videon ohjaajan Vihtori Valkaman kanssa. Tänään julkaistu musiikkivideo on ensimmäinen osa kolmen videon sarjaa, jotka julkaistaan seuraavien sinkkujen yhteydessä. Monakon musiikin ytimessä ovat hauskat melodiat, hyvät läpät ja itseironia.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Monako:
Spotify | Instagram | TikTok| YouTube

 

Viikon albumijulkaisu:


emma & matilda – Siellä on kaikki niin ihanaa EP

Tuore laulaja-lauluntekijä-duo emma & matilda julkaisi tänään debyytti-EP:nsä Siellä on kaikki niin ihanaa. Herkkä kokonaisuus sisältää kaikki kolme aiemmin julkaistua singleä Joku jonka sä haluut, Sä saat mut ja Veronica, sekä 4 uutta kappaletta. Jo nyt lojaaleja faneja keränneen duon viimeisin single Veronica ilmiöityi TikTokissa ja viihtyi yli kuukauden ajan Spotifyn Top 50 -listalla saaden myös radiosoittoa. EP-kokonaisuuden vastaavana tuottajana on toiminut Atso Soivio.

emma & matilda on hurmaava duo, jonka muodostavat parikymppiset parhaat ystävykset Emma ja Matilda. Kaksikko luonnehtii musiikkiaan bedroom folkiksi, ja suurin osa duon kappaleista onkin tehty jommankumman makuuhuoneessa. Emma ja Matilda kirjoittavat ja laulavat, pääosin myös soittavat ja tuottavat kappaleensa itse. Ihmissuhteet toimivat loputtomana inspiraationa duon teksteille, jotka välittävät isoja tunteita pienissä lauluissa. Kaksikon voi nähdä tulevana kesänä esiintymässä useilla isoilla festivaaleilla.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nirananda Lanki / Warner Music Finland
nirananda.lanki@warnermusic.com

emma & matilda:
Spotify | |