28.4.2023
KOTIMAISIA UUTUUKSIA / VKO 17


Etta – LXS

Viime vuonna suomiräpin historiaa albumillaan tehnyt ja Emma Gaalassa esityksellään vakuuttanut Etta julkaisi tänään uuden singlen LXS. Se on ensimmäinen julkaisu 9. kesäkuuta ilmestyvältä Klubiruusu EP:ltä ja Etta on tehnyt kappaleen yhdessä KIROn kanssa. Uudella singelllään Etta ottaa kantaa rap-kulttuuriin hyvin vahvasti kuuluvaan designereilla ja rahalla leijumiseen.

– Jokainen määrittele itse oman luxuksensa. Tässä biisissä mun luxust on mun jäbä. Mun baby menee näitten Guccien ja Pradojen edelle anytime, Etta sanoo

Emma Gaalassa neljässä kategoriassa ehdolla ollut Etta ihastuttaa monipuolisuudellaan. Vuosi 2022 nosti hänet uudelle levelille: Keväällä julkaistiin Ei Bändäreit -EP yhdessä Pihlajan kanssa, jolta löytyvä single Bändäri nousi Spotifyn kuunnelluimmaksi kappaleeksi ja on striimannut tuplaplatinaa. Kesäkuussa Etta teki vuoden 2022 YleX Kesäkumibiisin Rakastellaan feat. Isaac Sene ja heinäkuussa ilmestyi single Perus, jolla feattaa Gettomasa. Elokuussa Etta julkaisi toisen albuminsa TYKKÄÄT KUMMISKI, joka nousi Suomen virallisen albumilistan ykköseksi tehden samalla suomiräpin historiaa. Spotifyn kuunnelluin albumi oli kahden viikon ajan.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Etta:
Spotify | | | Facebook


Turisti – Tällee näin

Nyt jo kultaa helmikuussa julkaisemallaan Uudestaan-hitillä striimannut Turisti jatkaa tiuhaa julkaisutahtiaan tänään julkaistulla Tällee näin -biisillä. Salahpolon tuottama, afrobeat-vivahteinen kappale osoittaa jälleen uuden puolen kolmatta albumiaan viimeistelevältä artistilta, joka nähdään tulevana kesänä Suomen kovimmilla festareilla (mm. Ruisrock sekä, Blockfest).

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland & Babyface. Music & Publishing
noora.karki@warnermusic.com

Turisti:
Spotify | | | YouTube


vitunleija – B-Day (feat. DAVI, baka, Korelon)

Historian toinen vitunleija-biisi on täällä! Ennennäkemättömän yhteistyön viime vuonna aloittaneen vaatebrändi vitunleijan ensimmäinen musiikkijulkaisu, viime lokakuussa julkaistu, nyt jo kultaa striimannut Make-up feat. DAVI, Cledos & william nousi suoraan julkaisustaan Spotifyn ykköseksi. Tänään julkaistulla B-Day-kappaleella kuullaan vitunleijan perustajaa Bakaa yhdessä edelliselläkin vitunleija-kappaleella featannutta DAVIa sekä omakustanteisesti suomiräpin seuratuimpien uusien artistien joukkoon noussutta Korelonia. Kappaleen tuotannosta vastaa Fractious Frank.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland & Babyface. Music & Publishing
noora.karki@warnermusic.com

vitunleija:
Spotify | Instagram |


Mikko Harju – 11 kirjainta

Vaikuttavista ja voimaannuttavista lyriikoista tunnettu Mikko Harju julkaisi tänään uuden koskettavan rakkauslaulun 11 kirjainta. Mikko on säveltänyt ja sanoittanut kappaleen itse yhdessä Lasse Kurjen ja Ilkka Wirtasen kanssa, joista Wirtanen on myös kappaleen tuottaja. 11 kirjainta kertoo rakastumisen alkuhetkistä, siitä kun ei vielä ole varma uskaltaako sanoa ”Rakastan sua” toiselle ääneen.

– Istuin auton ratissa ja ajatukset juoksivat vapaana. Yhtäkkiä jostain mieleen nousi ajatus, että ”Rakastan sua” lauseessa on 11 kirjainta. 
Olen joskus nuorena kirjoittanut ihastuksen selkään nuo 11 kirjainta ja sen ympärille kirjoitimme tarinan rakastumisen alkuhetkistä. Siitä, kun sydän tietää, mutta ei ole varma uskaltaako tunteista vielä sanoa toiselle ääneen, Mikko Harju kertoo

Kaksi Emma-ehdokkuutta saaneen Mikko Harjun esikoisalbumi on ylittänyt platinarajan ja siltä löytyvät tuplaplatinaa striimanneiden hittien Mä olen tässä ja Taivas ei oo rajana lisäksi muun muassa platinarajan ylittänyt kappale Sinä riität.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emil Tiukkanen / Warner Music Finland
emil.tiukkanen@warnermusic.com

Mikko Harju:
Spotify | | | Facebook


ANI – Diablo (feat. Pihlaja, whereismike)

ANI julkaisee vielä yhden singlen ennen Virgin-debyyttialbumiaan! Diablo feat. whereismike & Pihlaja ulkona tänään 28.4. ANI on esiintynyt kuluvana keväänä ympäri Suomen Antti Tuiskun Mayhem-kiertueen virallisilla jatkoilla, joissa mukaansatempaavaa kappaletta on voinut kuulla jo ennakkoon. Kappaleen tuotannosta vastaa kovassa nosteessa olevat tuottajalupaukset Salahpolo (mm. Etta & Turisti) ja ANIn luottotuottaja Aleksanteri Hulkkonen yhdessä ANIn kanssa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

ANI:
Spotify | |


Pasi ja Anssi – Finlandia (feat. HesaÄijä)

Bilekansan suosikkiduo Pasi ja Anssi julkaisi tänään uuden singlen! Kappaleella on mukana myös HesaÄijä. Artistit halusivat tehdä rakkaalle kotimaallemme uuden tanssilattioiden kansallishymnin, joka kantaa nimeä Finlandia!

– On aika nostaa lippu salkoon ja juhlistaa uutta yhtenäistä Suomea, tulevaa kesää ja elämää! Nyt mennään syvään päätyyn ja kaivetaan Karpo naftaliinista. Rakas Suomi, tämä on sinun! Pasi ja Anssi kommentoivat kappaletta.

 – Huippuu päästä taas äijien kaa tekee! Tuotos on mahtipontinen pop-ooppera ja tekee hyvin oikeutta näin mahtavalle maalle kuin Suomi! HesaÄijä hehkuttaa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emil Tiukkanen / Warner Music Finland
emil.tiukkanen@warnermusic.com

Pasi ja Anssi:
Spotify |  | Facebook


Antti Tuisku – Auto jää (feat. Käärijä)

Antti Tuisku yllättää railakkaalla yhteiskappaleella Käärijän kanssa! Riemastuttava Auto jää -single julkaistaan tänä perjantaina. Kappale huokuu niin vappuun kuin MM-kisoihinkin kuuluvaa juhlahumua, mutta on artistien mukaan Suomen vastuullisin juomalaulu.

– Auto jää -single sai alkunsa taannoisessa illanvietossa kuullusta puheesta, jossa yksi juhlijoista ilmaisi näyttävästi: ”Seuraa jäätiedotus, auto jää”. Tästä hulvattomasta puheenvuorosta lähdimme Jurekin, Kalle Lindrothin ja Kaisa Korhosen kanssa rakentamaan hauskaa ja menevää pop-kappaletta, mutten kuitenkaan halunnut tehdä kappaletta yksin. Onnekseni Käärijä innostui kappaleesta kovasti ja lähti kanssani tälle seikkailulle, jonka lopputuloksena loimme historian vastuullisimman juomalaulun! Antti Tuisku kuvailee.

– Oli todella suuri kunnia tehdä Antin kanssa biisi ja tutustua kaveriin. Olen itse asiassa heittänyt toiveen yhteistyöstä ilmoille jo pidemmän aikaa sitten, ja nyt se sitten näköjään tapahtui! Toivon, että voidaan biisin kunniaksi mennä Antin kanssa pian drinkeille ja jättää auto kotiin, Käärijä täydentää.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Stella Kylä-Liuhala / Warner Music Finland
stella.kyla-liuhala@warnermusic.com

Antti Tuisku:
Spotify | | TikTok | Facebook

Viikon albumijulkaisu:


Baby Blu – Kaksoiselämää

Moderni hip hop -artisti Baby Blu julkaisi tänään debyyttialbuminsa Kaksoiselämää. Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Matka, riidellään > naidaan, Kaksoiselämää ja ABC ja se sisältää lisäksi 7 ennestään julkaisematonta kappaletta. Lapissa tehty kokonaisuus on Baby Blu’n tutkimusmatka itseensä ja se käsittelee aiheita lapsuuden traumoista ja kultissa kasvamisesta päihteidenkäyttöön sekä sukupuoli-identiteettiin. Albumi on tehty yhdessä luottotuottaja Yrjänän kanssa, joka myös feattaa kolmella albumin kappaleella. Lisäksi mukana albumia tekemässä ovat olleet muun muassa tuottaja HakaniemiHagnes sekä The Rasmus -yhtyeestä tuttu Eero Heinonen.

Albumin yhteydessä julkaistiin myös upea Lapissa kuvattu lyhytelokuva Kaksoiselämää. Baby Blu’n käsikirjoittaman lyhytelokuvan on ohjannut Lumi Hartikainen ja siinä kuullaan useita albumin kappaleita.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Nirananda Lanki / Warner Music Finland
nirananda.lanki@warnermusic.com

Baby Blu:
Spotify | | TikTok