28.4.2023
BABY BLU JULKAISI DEBYYTTIALBUMINSA KAKSOISELÄMÄÄ

Moderni hip hop -artisti Baby Blu julkaisi tänään debyyttialbuminsa Kaksoiselämää. Albumilta on aiemmin julkaistu singlet Matka, riidellään > naidaan, Kaksoiselämää ja ABC ja se sisältää lisäksi 7 ennestään julkaisematonta kappaletta. Lapissa tehty kokonaisuus on Baby Blu’n tutkimusmatka itseensä ja se käsittelee aiheita lapsuuden traumoista ja kultissa kasvamisesta päihteidenkäyttöön sekä sukupuoli-identiteettiin. Albumi on tehty yhdessä luottotuottaja Yrjänän kanssa, joka myös feattaa kolmella albumin kappaleella. Lisäksi mukana albumia tekemässä ovat olleet muun muassa tuottaja HakaniemiHagnes sekä The Rasmus -yhtyeestä tuttu Eero Heinonen.

Albumin yhteydessä julkaistiin myös upea Lapissa kuvattu lyhytelokuva Kaksoiselämää. Baby Blu’n käsikirjoittaman lyhytelokuvan on ohjannut Lumi Hartikainen ja siinä kuullaan useita albumin kappaleita. Katso lyhytelokuva täältä.

– Kaksoiselämää-nimi tulee siitä, miten ihminen on mun mielestä hyvin duaalinen. Ite nään itsessäni kaksi puolta, hyvän ja pahan ja niiden keskinäisen taistelun. Tällä albumilla haluan rehellisesti tuoda esiin nää molemmat puolet. En väitä, että oon hyvä ihminen tai paska ihminen. Mä väitän että mä oon minä, ja yritän olla paras versio itsestäni. Jokainen näistä kappaleista edustaa minua, mun ajatusmaailmaa, ideologioita ja arvoja. Ja nämä mä haluan jakaa kuulijalle, kertoo Baby Blu.

– Albumia tehdessä olin yhteensä 180 päivää asuntoautolla Lapissa ja etsin itseäni. Samalla tutustuin Lapissa asuviin ihaniin ihmisiin, kuten 68-vuotiaaseen puuseppään Hannuun, joka opetti mulle elämästä ja rakkaudesta, sekä Kariin, joka opetti mulle kuinka selviytyä tiukissa olosuhteissa. En olisi ehkä kuvitellut tutustuvani heihin, mutta kun kohtasin ihmiset avoimin mielin, he ottivat mut avosylin vastaan. Se opetti, että meidän elämät on uniikkeja ja yksilöllisiä mutta tunteet on universaaleja.

Kaksoiselämää-albumin biisilista:

1. Kaikki tääl on kaunista
2. Mä en haluu olla tääl
3. Matka
4. savuu musaa viinaa melua
5. Koitan pärjää
6. Hiljaa pt. 2 (feat. Yrjänä)
7. ABC
8. riidellään > naidaan (feat. Yrjänä)
9. Kiitos et sä oot sä
10. Kaksoiselämää
11. Sama auringonlasku (feat. Yrjänä)
12. Sua hengittää
13. Femme

Baby Blu’n levyjulkkarikeikka nähdään 13.5. Semifinalissa. Illan avaa Yrjänä.

Lataa promokuva täältä.
Kuvaaja: Lumi Hartikainen

Baby Blu:
Spotify 
Instagram 
TikTok
warnermusic.fi/babyblu

Lisätiedot & haastattelupyynnöt:
Nirananda Lanki / Warner Music Finland
nirananda.lanki@warnermusic.com