22.3.2023
SANNILTA UUTTA MUSIIKKIA – VIIDENNEN ALBUMIN ENSIMMÄINEN SINGLE ULKONA TÄNÄ PERJANTAINA

Suomen kirkkaimpiin pop-tähtiin jo vuosikymmenen ajan lukeutunut SANNI julkaisee tällä viikolla odotettua uutta musiikkia. 10-vuotisjuhlavuottaan viettävä artisti julkaisee viidennen albuminsa ensimmäisen singlen, koskettavan Haukilahden rantaan tulevana perjantaina 24.3. Yhteensä kolmella Emmalla uransa aikana palkittu laulaja-lauluntekijä onnistuu uudella singlellään esittelemään uuden puolen itsestään ja kappaleen koskettava teksti on artistille varsin henkilökohtainen tarina läheisen menettämisestä.

– Haukilahden rantaan on henkilökohtainen biisi läheisen menettämisestä. Olin viime keväänä yksin Berliinissä biisinkirjoitusreissulla ja yhtenä aamuna istuin Airbnb-kämpän olkkarissa miettien, että suruhan kertoo lopulta siitä, miten tärkeä toinen on ollut. Siinä oli siinä hetkessä jotain kaunista ja lohduttavaa. Aloin intuitiivisesti soitella kiipparilla versen sointuja ja laulaa melodiaa, jonka päälle sanat alkoi syntyä luontevasti. Kirjotin biisiä sen päivän aamusta iltaan. Jätin sen päivän vokaalit biisiin, koska niissä oli aito tunne, jota ei pystynyt studiossa enää toisintaa, SANNI kuvailee herkän kappaleen syntyä.

Omintakeisista teksteistään ja isoista pop-melodioistaan tunnettu SANNI vastaa uudella albumillaan ensimmäistä kertaa kokonaan itse myös sen tuotantopuolesta.

– Haukilahden rantaan on ensimmäinen itse tuottamani biisi, jonka julkaisen. Vastaanotto jännittää ihan uudella tavalla, kun on soittanut kaikki instrumentit ja tehnyt biisin lisäksi myös soivan maailman sävellyksen ympärille.

SANNI on yksi suosituimpia ja seuratuimpia pop-artisteja Suomessa. Kolmen Emman lisäksi Musiikkikustantajien Vuoden biisi -palkinnolla palkitun artistin rakastettu hitti 2080-luvulla oli viime vuosikymmenen soitetuin radiokappale Suomessa ja vuonna 2016 julkaistu Että mitähän vittua pitää hallussaan Spotifyn päiväkohtaista striimiennätystä yli 340 000 striimillä. Ennätyksiä niin radio- kuin Spotify-listoilla takoneen SANNIn kaikki neljä albumia ovat myyneet tripla- ja tuplaplatinaa. Viime vuoden toukokuussa julkaistun kultaa striimanneen Kesken-EP:n jälkeen SANNI on valmistellut viidennettä studioalbumiaan.

Energisenä esiintyjänä tunnettu SANNI nähtiin omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan vuonna 2018. Maan kovimpiin live-esiintyjiin lukeutuva artisti villitsee vuosi toisensa jälkeen keikkalavoilla ympäri Suomen ja on yksi kotimaan kiinnitetyimpiä festari-viihdyttäjiä. SANNI juhlistaa 10-vuotista uraansa 2.9. järjestettävillä SANNIVERSARY-keikoilla Helsingin Huvila-Teltassa, joissa tullaan kuulemaan kattava läpileikkaus artistin urasta. SANNIVERSARY-keikat ovat SANNIn ainoat omat keikat tänä vuonna.

Lataa uudet promokuvat täältä!
Kuvaaja: Anni Hartikainen

SANNI:

Facebook
Spotify

warnermusic.fi/sanni

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Rauha Kyyrö / Fullsteam Agency
rauha@fullsteam.fi