10.3.2023
ANI JULKAISEE DEBYYTTIALBUMINSA 19.5. – UUSI SINGLE ”STRESSEIS” FEAT. BIZI NYT ULKONA

Vuoden musiikintekijä -ehdokkuudella Emma Gaalassa huomioitu ANI julkaisee odotetun debyyttialbuminsa Virgin 19.5. Nouseva pop-artisti antaa kuitenkin vielä hiukan maistiaisia albumiltaan tänään päivänvalon nähneellä Stresseis-kappaleellaan, jossa feattaa juuri kehutun tuplasinglen julkaissut r’n’b-artisti Bizi. Uuden singlen tuotannosta vastaa freesillä ja modernilla tyylillään nouseva tuottajalahjakkuus Salahpolo. Uusi kappale käsittelee myrkyllistä suhdetta.

– On paljon biisejä, jotka käsittelee toksisia on-off suhteita altavastaajan ja rakastuneen näkökulmasta. Stresseis-biisissä asetun ”vallanpitäjän” rooliin ja kerron toisen, itsekkään, epäkypsän ja kyynisen puolen tilanteesta. Salahpolo laittoi tän beatin mulle ja kertoi näkevänsä, että tää on ”ANI x Bizi-biisi”, joka vakuutti mut heti, koska Bizi on jo monta vuotta ollut yks mun ihan lempiartisteista Suomessa. Kirjotin mun osuudet ja jo seuraavana päivänä Bizi nauhoitti oman versen, eli biisi synty tosi nopeesti ja kivuttomasti, ANI kertoo uudesta singlestään.

Vuoden 2019 syksyllä Pakkomielle-debyyttisinglensä julkaissut ANI on työstänyt hartaudella debyytialbumiaan, joka julkaistaan vihdoin parin kuukauden päästä toukokuussa. ANI avaa tunnelmiaan albumin julkaisun lähestyessä näin:

– Tuntuu epätodelta vihdoin julkaista mun debyyttialbumi. Tän levyn nimi ”Virgin” meinaa montaa asiaa, jotka kaikki kuvaa albumia hyvin. Tää on mun eka albumi, eli neitsytmatka täysmittaiseen artistiuteen.

Nimen syvempi merkitys on se, että koska levyn tekoprosessi kesti mun teini-iästä aikuisuuteen, koen että menetin levynteon aikana ja sen kautta ”elämän neitsyyden”. Elin mun teinitähtiaikana hyvin suojeltua ja ykstoikkoista elämää, ja kun lopetin juontohommat ja aloin tehdä levyä, oli vaikeaa tehdä koskettavia biisejä koska mulla ei ollut juuri mitään kokemusta oikeasta elämästä, eikä kosketusta mun omiin varjopuoliin. Aloin taiteen vuoksi maistella elämää, tekemään virheitä ja syventyä itseeni, et saisin tehtyä hyvän levyn, ja samalla jotain koskematonta meni rikki. Tästä syntyi ”Virgin”.

Lahjakkaana biisintekijänäkin tunnettu karismaattinen ANI valittiin vuoden 2021 YleX Läpimurtoartistiksi ja on julkaissut viime vuosina tiheään tahtiin singlejä ja vieraillut myös muiden artistien tuotannolla. ANIa on kuultu mm. Evelinan platinasinglellä Me ei kuuluta toisillemme ja Pikku G:n kappaleella Kaukana. ANIn isoimmat omat kappaleet Vegasissa naimisiin feat. Nelli Matula ja Odota lähentelevät kultarajaa. ANI tuli myös radioyleisölle tutuksi viime vuonna, kun Evelinan kanssa tehty yhteisbiisi nousi virallisen radiolistan sijalle 15. Oman musiikkinsa ohella ANI on kirjoittanut kappaleita myös mm. Mikael Gabrielille, Nelli Matulalle ja Pihlajalle.

Lataa promokuvat tästä!
Kuvat: Julia Namrood

ANI:

Spotify
warnermusic.fi/ani

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikat:
Niko Kovasin / Warner Music Live
niko.kovasin@warnermusic.com