17.2.2023
STIG JULKAISI YSTÄVYYTTÄ YLISTÄVÄN KAPPALEEN YHDESSÄ VESKU JOKISEN KANSSA 

Lukuisia kulta- ja platinasinglejä vuosien varrella julkaissut STIG julkaisi tänään uuden kappaleen Älä lannistu ystävä yhdessä Klamydia -yhtyeestä tutun Vesku Jokisen kanssa. Kaksikko tutustui toisiinsa paremmin Vain elämää -ohjelman kuvauksissa ja päättivät tehdä yhteisbiisin.

– Oltiin tavattu Veskun kanssa muutaman kerran ennen Vain elämää leiriä ja tultu hyvin juttuun. Leirillä ystävyys syveni ja päätettiin jo siellä, että tehdään yhteisbiisi jossain vaiheessa. Tää biisi päästiin tekemään yhdessä viime kesänä Veskun idean pohjalta. Biisi kertookin loput. Biisi on myös tsemppibiisi kaikille joita elämä lannistaa, STIG kertoo biisistä.

– Stigin kanssa törmättiin ekan kerran Kouvolan festareilla juuri niihin aikoihin kun Puumaa mä metsästän -kappale ja Ryyppy -kappaleen musavideo oli julkaistu. Istuin samaan pöytään Stigin kanssa ja ennen kuin ehdin kehumaan herran touhuja niin Stig tokaisi ”Mä oon Klamydia -fani”. Siinä sitten istuttiin, fanitettiin ja kehuttiin toisiamme. Älä lannistu ystävä -biisin perusidea lähti mun äitini sanonnasta: kun keinot loppuu on konstit jäljellä. Se on synonyymi sille, ettei koskaan pidä antaa periksi. Aina on mahdollisuus puskea eteenpäin ja tavoitella parempaa, Vesku avaa biisiä ja sen taustoja.

STIG ihastutti syksyllä 2020 suositussa Vain Elämää -ohjelmassa. Kauden aikana kuultiin toinen toistaan upeampia versiota kappaleista, mutta yhdeksi kauden ehdottomista hiteistä nousi STIG:in versio Arja Korisevan legendaarisesta Kuningaskobra -biisistä. Platinaa striimannut kappale nousi suoraan julkaisustaan Spotify top50 -listan kärkeen, jossa se pysytteli useita päiviä. STIG on tarjonnut suomalaisille vuosien varrella useita kestohittejä, kuten esimerkiksi Roy OrbisonPuumaa mä metsästän ja Original gigolo (feat. Teflon Brothers).

STIG
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/stig

Vesku Jokinen
Instagram
Spotify

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Iira Leinonen / Warner Music Finland
iira.leinonen@warnermusic.com

Keikat:
Kimmo Sundström / Warner Music Live
kimmo.sundstrom@warnermusic.com