1.12.2022
VESALA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA HELMIKUUSSA – UUSI SINGLE TESTAMENTTI ULKONA HUOMENNA

Näkemiin, melankolia -albumin voit tilata nyt ennakkoon täältä.

Ensi vuonna pitkälle tauolle sooloartistiuraltaan jäävän Vesalan uusi single Testamentti ilmestyy huomenna 2. joulukuuta. Tuleva kappale kuullaan myös 10. helmikuuta julkaistavalla kolmannella albumilla Näkemiin, melankolia ja se on ainoa tulevan albumin biiseistä, jossa Vesala on toiminut tuottajana. Kappaleen teksti on Vesalan kirjoittama ja sävellys tehty yhdessä Joonas Angerian kanssa:

– Alun perin Joonas myös tuotti kappaletta, mutta kaivoin session esiin tänä vuonna ja tuotin sen yksin loppuun. Lauloin, äänitin ja ohjelmoin sen valmiiksi ihan vaan omassa kodissani. Se tuntui mulle oikealta tavalta saatella albumi valmiiksi.

– Testamentti syntyi ajatellessa sitä, mitä ihmiset kuolinvuoteellaan katuvat tai eivät kadu. Anteeksi antaminen ja armollisuus on välillä kovin vaikeaa, kun ohitamme ja hylkäämme toisiamme. Toisaalta, vaikka kuinka rakastaa ja on läsnä, siitäkin, kaikesta me kaikki lopulta joudumme luopumaan.

Kappaleeseen on tehty myös perjantaina julkaistava musiikkivideo, jonka on ohjannut yksi Suomen tunnetuimmista musiikkivideo-ohjaajista Miikka Lommi. Vesala ja Lommi tekivät yhteistyötä jo aiemmin tänä vuonna Uu mama -musiikkivideon tiimoilta.

 Testamentti-videolla halusimme mennä tyhjään esitystilaan, sellaiseen johon aina uudelleen ja uudelleen aletaan rakentaa jotakin tyhjästä. Esitystilan tyhjyyteen tulee lopulta koko maailma ja sitten se puretaan, ja tilalle tulee uusi todellisuus. Edellinen katoaa. Kerromme itsestämme monenlaisia tarinoita, niin muille kuin itsellemme. Kaikki ne ovat yhtä totta kuin eivät ole.

Kulunut vuosi on ollut Vesalalle upea: alkuvuonna julkaistu single Uu mama ja Totuuksia popmusiikista -EP:ltä löytyvä Pulkka nousivat viraaliksi ilmiöksi UMK-väliaikashown jälkeen. Syksyllä 2021 julkaistu Pahanilmanlinnut oli koko vuoden radiolistan soitetuimpien joukossa ja nousi vuoden aikana kahteen otteeseen kärkisijoille. Näiden lisäksi Vesala teki yhteisbiisin Nopee hopee Kaija Koon kanssa ja esiintyi pop-spektaakkeliksi kehutulla Mestarit-kiertueella.

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta. Vesala on parasta aikaa viimeisellä klubikiertueellaan ennen tulevaa taukoa, katso keikkakalenteri täältä.

Lataa Vesalan promokuvat täältä!
Kuvaaja: Viivi Huuska

VESALA:
Instagram
Facebook
Spotify
TikTok
warnermusic.fi/vesala

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikat:
Jake Hannula / Warner Music Live
jake.hannula@warnermusic.com