15.9.2022
HAPPORADIO JULKAISEE TÄNÄ YÖNÄ KOKOELMA-ALBUMIN – KONSERTTISALIKIERTUE ALKAA ENSI VIIKOLLA

Suomirockin vankka kulmakivi Happoradio julkaisee tänä yönä kokoelma-albumin Ihmisen mittainen – Tarinoita 2002–2022, joka on toteutettu yhdessä jousikvartetti Triosis+:n kanssa. Albumi sisältää uusia versioita yhtyeen tunnetuista hittibiiseistä. Yhtyeen keulakuva Aki Tykki kuvailee albumia näin:

-Minä olen perinteisesti ollut kokoelmalevyjen ystävä. Ne on ollut helppo tapa tutustua itseä kiinnostavan artistin tuotantoon. Meitä on myös vuosikausia pyydelty myös levyttämään näitä konserttisaleja varten jousikvartetin kanssa tehtyjä sovituksia. Nyt aika vaikutti viimein oikealta. Tällainen uudelleenversiointi tuntui mielekkäältä tavalta niputtaa parikymppinen uramme. 

Happoradio Ihmisen mittainen – Tarinoita 2002–2022
01 Ihmisen mittainen
02 Silta
03 Che Guevara
04 Puhu äänellä jonka kuulen
05 Ihmisenpyörä
06 Pelastaja (feat. Suvi Teräsniska)
07 Kuusi jalkaa kevätjäälle
08 Ihan hyvät ihmiset
09 Pahoille teille
10 Itä–Suomessa tuulee
11 Sinun vaikka hajoat
12 Hitaasti
13 Tehdään jotain kaunista

Uuden musan julkaisun siivittämänä 20-vuotista uraansa juhliva yhtye lähtee 21. syyskuuta mittavalle konserttisalikiertueelle. Lisäksi 29. syyskuuta ilmestyy kirja ja äänikirja Pohjalta – Happoradion tarina, joka kertoo Aki Tykin ja koko yhtyeen pitkästä ja mutkittelevasta matkasta pikkukaupungeista parrasvaloihin. Pohjalta – Happoradion tarina -kirjan työstäminen kirjailija Sami Kuuselan apuna inspiroi myös tämän perjantaina julkaistavan levyn biisivalikoimaa, ja etenkin sen Ihmisen mittainen -nimibiisiä.

Happoradion suosio on vuodesta toiseen kasvanut tasaisesti. Vuonna 2001 perustettu yhtye on nauttinut jatkuvaa keikkasuosiota, ja yhtyeen uralle on mahtunut lukuisia kulta- ja platinalevyjä sekä listaykkösiä. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa TaviksetPuhu äänellä jonka kuulenChe GuevaraPelastaja ja Tehdään jotain kaunista. Vankan fanikannan taakseen jo varhain saaneen Happoradion solisti Aki Tykki hurmasi katsojat Nelosen suositussa Vain Elämää -ohjelmassa keväällä 2018.

Happoradio:
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/happoradio

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Iira Leinonen / Warner Music Finland
iira.leinonen@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Mikko Korpi / Warner Music Live
mikko.korpi@warnermusic.com