28.7.2022
PIKKU G PALAA MUUTAMAN VUODEN TAUON JÄLKEEN UUDELLA SINGLELLÄ

Yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista Pikku G palaa heinäkuun 29. päivä uudella singlellä Kaukana (feat. ANI). Uudella singlellä kuullaan tuttua Pikku G:n soundia, mutta mukana myös paljon uusia elementtejä.

Laulu syntyi, kun pandemian kurimuksessa päätimme kirjoittaa porukalla kappaleita Valo-hotellissa. Vuokrasimme pienen hotellihuoneen ja rakensimme siitä tuotantopajan. Kaukana-kappale syntyi tiivistunnelmaisien sessioiden tuloksena. Jokainen ihminen jättää jäljen matkallaan kohtaamiinsa ihmisiin. Nämä jäljet eivät katoa koskaan. Näiden muistojälkien kautta Ihminen onkin aina tavallaan lähellä, vaikka olisikin kaukana. Laulussa voi halutessaan kuulla menetyksen ja kaipauksen. Siitä voi nousta myös kaipuu johonkin, jota ei ehkä koskaan ole ollutkaan. Itselleni selittämätön kaipuu ja surumielisyys ovat ehdottomasti kauniita voimavaroja. Olen ehkä lähestymässä ikää, jolloin monista asioista on jo kauan. Se ehkä lisää omalta osaltaan kaipuun tunnetta. Tämä laulu herättää kaipausta kaukana oleviin ystäviin tai poismenneisiin läheisiin. Se on myös toivoa antava. Ehkä näemme vielä uudestaan, Pikku G kertoo.

Pikku G on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä artisteista. Hänen aiemmin julkaisemansa kolmen albumin yhteismyynti on tänä päivänä lähes 250 000 kappaletta. Nelinkertaista platinaa myynyt debyyttialbumi Räjähdysvaara (2003) oli yli 120 000 kappaleen myynnillä julkaisuvuotensa myydyin levy. Vuotta myöhemmin ilmestynyt Suora lähetys –albumi myi platinaa. Pikku G teki odotetun paluun, kun kappale Solmussa feat. BEHM julkaistiin. Se nousi suoraan Spotifyn kärkeen ja pysytteli Suomen 50 kuunnelluimman kappaleen joukossa lähes puoli vuotta. Biisiä on striimattu jo yli 18 miljoonaa kertaa. Pikku G:n viimeisintä albumia Kilometrit on striimattu jo yli 40 miljoonaa kertaa.

Lataa promokuvat tästä!
Kuvaaja: Vuokko Salo

Pikku G:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
warnermusic.com/pikkug

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emil Tiukkanen / Warner Music Finland
emil.tiukkanen@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Kimmo Sundström / Warner Music Live
kimmo.sundstrom@warnermusic.com