23.6.2022
VIRTUAALIYHTYE GORILLAZ JULKAISI UUDEN KAPPALEEN CRACKER ISLAND!

Murdocin, Noodlen, Russelin ja 2D:n energinen ja pirskahteleva Cracker Island (ft. Thundercat) on julkaistu! Mukana on virtuoosimainen basisti ja kaksinkertainen Grammy-voittaja Thundercat, ja uuden kappaleen on tuottanut kahdeksankertainen Grammy-palkittu popin erikoismies Greg Kurstin. Kappaleen voi kuunnella tästä.

Maailman suurin virtuaalibändi on muuttanut Kalifornian Silverlakeen, jossa käy ilmi, että vastaus elämän kysymykseen  – ainoa totuus maailman korjaamiseksi – on kutsua fanit liittymään ”The Last Cult” -kultiin, jonka itseoikeutetuksi suureksi johtajaksi on nimetty Murdoc.

2D sanoi: ”On kiva palata, olen hyvin innoissani uudesta soundista. Se tuo mieleen outoja ja pelottavia muistoja asioista, joita ei ole vielä tapahtunut.”

Gorillaz World Tour 2022, joka alkoi Etelä-Amerikassa aiemmin tänä vuonna, jatkaa matkaansa ympäri Eurooppaa, Australiaan ja lopulta Yhdysvaltoihin. Gorillaz tullaan näkemään myös Suomessa Flow Festivalilla 12. elokuuta. Tarkemmat tiedot kiertueesta voi katsoa tästä.

Muusikko Damon Albarnin ja taiteilija Jamie Hewlettin perustamaan Gorillaz-yhtyeeseen kuuluu laulaja 2D, basisti Murdoc Niccals, rumpali Russel Hobbs ja japanilainen kitaran ihmelapsi Noodle. BRIT- ja Grammy-palkittu virtuaaliyhtye muodostui sattumusten, tapaamisten ja silkkaa tuuria sisältävän yhteentörmäyksen seurauksena räjäyttääkseen esidigitaalisen maailman värikkäällä taustatarinallaan ja uraauurtavilla virtuaalisilla tavoillaan. Gorillazin yhteistyökumppaneiden lista on silmiä hivelevän jännittävä. Siihen kuuluu musiikin legendoja, neroja ja tulevaisuuden tähtiä Elton Johnista Little Simziin, MF DOOM:sta Jean-Michel Jarreen, Kali Uchisista Sidiki Diabatéen, sekä monia muita. Gorillaz on julkaissut uransa aikana seitsemän albumia, joista viimeisin Song Machine, Season One: Strange Timez julkaistiin vuonna 2020. Gorillaz on todellinen globaali ilmiö, joka on saavuttanut menestystä aivan uusilla ja ainutlaatuisilla tavoilla, kiertänyt maailmaa San Diegosta Syyriaan ja Montevideosta Manchesteriin sekä voittanut lukuisia palkintoja, kuten himoitun Jim Henson Creativity Honor -palkinnon.

Lataa promokuva tästä!

Gorillaz somessa:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
YouTube
Artistisivu

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com