3.6.2022
PER GESSLE KÄYNNISTÄÄ ROXETTEN UUDEN AIKAKAUDEN DEBYYTTISINGELLÄ THE LONELIEST GIRL IN THE WORLD

Roxette on tuottanut pitkän yhteisen historiansa aikana kokoelman unohtumattomia pop-rock-anthemeja, kuten It Must Have Been Love, Listen To Your Heart, Fading Like A Flower, The Look, Dressed For Success ja JoyrideMarie Fredrikson ja Per Gessle nousivat listoilla ympäri maailmaa, myivät yli 80 miljoonaa albumia ja saivat viisi peräkkäistä UK Top 5 -albumia. Vaikka he olivatkin 80- ja 90-lukujen popmusiikin suurvaikuttajia, heidän kappaleitansa ihaillaan yhä – tästä on osoituksena Roxetten 8,5 miljoonaa kuukausittaista kuuntelijaa Spotifyssa.

Valitettavasti Roxetten ura päättyi vuonna 2019 Marien murheelliseen poismenoon. Vuosien ajan Per oli epävarma seuraavasta askeleesta, mutta hän halusi samalla juhlistaa Marien elämää ja perintöä fanien kanssa, jotka tekivät matkansa sellaisen kuin se oli. Lopulta Per kokosi Roxetten klassisen livebändin (Jonas Isacsson, Clarence Öfwerman, Magnus Börjeson ja Christoffer Lundquist) uudelleen yhteen ja kutsui pitkäaikaiset taustalaulajat Helena Josefssonin ja Dea Norbergin mukaan, koska he pystyvät parhaiten kanavoimaan Marien valtavaa lahjakkuutta ja periksiantamatonta henkeä.

Tämä uusi aikakausi alkoi, kun PG Roxette julkaisi tänään debyttisinglensä The Loneliest Girl In The World. Kappale on ensimmäinen maistiainen tulevalta albumilta Pop-Up Dynamo!, joka ilmestyy syyskuussa.

The Loneliest Girl In The World tuntuu luonnolliselta seuraavalta askeleelta Per Gesslelle. Runsaan energinen, melodialtaan suloinen ja Roxetten tyylille tyypillisesti “don’t-bore-us-get-to-the-chorus” -koukuttava kappale sopii mihin tahansa aikakauteen Roxetten biisikatalogista. Piditpä kappaletta sitten popimpana rockina tai popina, jossa on hieman rockin särmää, on se erehtymättömästi Roxettea.

Per kertoo: “Minulla oli niin hauskaa tehdä nämä äänitykset. Yritin todella palata siihen kirjoitustyyliin, joka minulla oli Roxetten alkuaikoina, ja se oli hauskaa. Osa kappaleista on parhaita, joita olen koskaan tehnyt. Ja Roxette-ystävieni kanssa työskesteleminen oli jälleen kerran upeaa. Me pysymme yhdessä kuin liima.”

Syy sille, miksi Per tunsi tarvetta palata ja luoda PG Roxette, tulee kerrotuksi parhaiten artistin omin sanoin:

”80-luvulta lähtien koko elämäni on pyörinyt Roxetten ympärillä, ja vielä tänäkin päivänä se innostaa minua eniten. Miljoonat ihmiset rakastavat bändiä yhä, joten haluan tietysti pitää musiikkimme hengissä. Aluksi en ollut varma, mihin suuntaan mennä, mutta ajan myötä kävi selväksi, että haluan jatkaa tätä fantastista matkaa. Haluan pitää Roxetten perinnön hengissä.

Olen kirjoittanut lähes kaikki Roxetten vuosien varrella levyttämät kappaleet, ja ne merkitsevät minulle äärimmäisen paljon. Kun aloin kirjoittaa, tavoitteenani oli yrittää luoda sisarus ‘Look Sharp!’ ja ‘Joyride -kappaleille – ja siltä se itse asiassa kuulostaakin. Olen halunnut luoda modernia tuotantoa, mutta samalla Roxettelle tyypillisiä tunnusmerkkejä sisältäen.

On mahdotonta korvata Marie, eikä se ollut koskaan tarkoitukseni. Meidän Roxette-aikamme oli uskomatonta fantasiaa, jonka saimme jakaa yhdessä. Olen innoissani voidessani jatkaa tätä matkaa, mutta eri tavalla. Sanomattakin on selvää, että jos Marie olisi vielä täällä, tekisimme tämän yhdessä. Minusta tuntuu, että tämä on oikea päätös. Olen niin ylpeä tästä teoksesta ja rakastan näiden ihmisten kanssa työskentelemistä.”

Roxetten merkittävää laulukokoelmaa juhlistetaan myös upouudella musikaalilla, jonka on määrä saada ensi-iltansa syksyllä 2024 Malmön oopperassa Ruotsissa. Musikaali perustuu bestseller-kirjailija Jane Fallonin romaaniin Got You Back.

Lataa promokuva tästä!

PG Roxette somessa:
Instagram
Facebook
Spotify
YouTube
Artistisivu

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com