9.5.2022
ELLINOORAN URAN ISOIN VIIKKO HUIPENTUI KOLMEEN EMMA-PALKINTOON!

Viime perjantaina juhlittiin musiikkialan vuotuista Emma Gaalaa, jossa palkittiin vuoden 2021 menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia. Viime viikolla Ed Sheeranin kanssa musiikkia julkaissut Ellinoora sai gaalassa huikeat kolme palkintoa: Vuoden artisti, Vuoden albumi ja Vuoden pop. Tämän lisäksi Ellinoora esiintyi gaalassa spesiaalilla remixillä biiseistään 2Step ja Dinosauruksii.

– Perjantai-ilta tuntuu vieläkin epätodelliselta – siis kolme Emmaa!!!! Urani jännittävin, varmaan hienoin ja myös paineisin viikko jää mieleen. Kun allekirjoitin mun levydiilin vuonna 2011 mulla ei ollut tuttuja musa-alalta, ei valmiita biisejä, ei tuottajaa, ei vuosien kokemusta ammattimaisesta biisinkirjoittamisesta eikä mitään hajua siitä, mitä tulee tapahtumaan. Mut mulla oli ääni ja järjetön palo tehdä musaa, toteuttaa mun unelma. Perjantaina häkellyksissäni silmissä vilisi viimeiset yhdeksän vuotta ja mietin et nyt!!!! Täällä me ollaan. Me tehtiin se. Matka ekasta Ellinoora-nimen alla tehdystä pienestä keikasta Jäähallin lavalle on ollu todella arvokas ja opettavainen. On tehty paljon hommia. Kiitos rakas yleisö kun kuuntelette musaa ja tulette keikoille. Ilman teitä ei olisi mitään, Ellinoora kiittelee.

Ellinooran ja Ed Sheeranin yhteiskappale 2Step julkaistiin keskiviikkona 4.5. ja se on pysynyt julkaisustaan lähtien Suomen Spotifyn toiseksi kuunnelluimpana kappaleena ja kerännyt alle viikossa yli 500 000 striimiä. Helsingin Sanomat kirjoitti julkaisun yhteydessä, että näiden supertähtien kansainvälinen yhteistyö on ainutlaatuinen suomalaisen popmusiikin historiassa. Kappaleella kuullaan Ellinooran laulavan sekä suomeksi että englanniksi.

Emma Gaalassa palkittiin myös muita Warnerin artisteja. Kaija Koo voitti Vuoden iskelmä -Emman ja BEHMin debyyttialbumi Draaman kaari viehättää palkittiin historiallisesti jo toistamiseen vuoden myydyimpänä kotimaisena albumina. Illan aikana nähtiin toinen toistaan upeampi esityksiä: uransa jäädyttävä Chisu esitti uuden singlensä Mun kultaPyrythekid loisti tulokaspotpurissa Epäkohtelias-biisillään sekä ruotsalainen rap-artisti A36Cledos ja Averagekidluke esittivät jättihittinsä Samma Gamla Vanliga.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt / Ellinoora:
Warner Music Finland / Essi Varila
essi.varila@warnermusic.com

Tiedotteen kuva: Julius Konttinen