4.5.2022
ED SHEERANIN JA ELLINOORAN YHTEISKAPPALE ON NYT ULKONA!

Ed Sheeranin ja Ellinooran yhteiskappale 2step on nyt julkaistu, kappaleen voi kuunnella tästä. Supertähtien kansainvälinen yhteistyö on suurin, mitä Suomessa on ikinä kuultu. Kappaleella Ellinoora laulaa sekä suomeksi että englanniksi. Kappaleeseen julkaistiin myös visuaalinen video, jonka näet tästä.

Ennenäkemättömästä yhteistyöstä tiedotettiin viime viikon torstaina 28.4. kun Ed Sheeran HQ -tili tiisasi kappaletta Instagram-tarinalla, sekä postauksella, jonka näet tästä. Ed yhdistää tulevien viikkojen aikana voimansa useamman artistin kanssa maailman eri puolilta julkaisemalla 2step-singlensä remix-versioita, hänelle rakkaiden yhteistöiden merkeissä.

Ellinoora kommentoi yhteistyötä seuraavasti: “Paljon ihmeellisiä asioita on mun matkani varrella ehtinyt tapahtua, mut tää on ihan poikkeuksellisen hieno juttu. Ed Sheeran on yksi maailman parhaista biisinkirjoittajista ja suuri tähti, mutta myös kohdatessamme humaani ja mukava ihminen. On iso kunnia olla mukana tällaisessa kollaboraatiossa. Brittimusa on mulle hyvin rakasta ja laulan trackilla myös englanniksi, joten jonkinlainen ympyrä sulkeutuu. Kirjoitin oman suomenkielisen säkeistöni joulukuussa omassa studiossani, jonka jälkeen biisiä valmisteltiin Suomen ja Brittien välillä. Oli uskomatonta saada lopullinen masteri kuultavaksi. Tämä prosessi on todiste siitä, että kaikki on todella mahdollista. Odotan niin et ihmiset kuulevat tän!!

Ed Sheeran julkaisi myös vastikään viime vuoden lopulla Ukrainan Kiovassa kuvatun videon toiselle 2step -kappaleen versiolle, jolla vierailee Lil Baby. Video etenee tyylikkään koreografian läpi Edin, Lil Babyn ja hänen ryhmänsä liikkuessa kaupunkimaisema taustallaan. Sheeran kertoi videon julkaisun yhteydessä: ”Kuvattiin 2step-video Kiovassa, Ukrainassa, ennen tuhoisten väkivaltaisuuksien alkamista. Vierailin maassa ensimmäistä kertaa, ja tunsin oloni erittäin tervetulleeksi vierailuni aikana – niin tuotantotiimin, kuin vapaapäivinä tapaamieni ihmisten toimesta. Ukraina on uljas ja sinnikäs maa, ja olen kiitollinen siitä, että sain kuvata videoni siellä. Seison Ukrainan rinnalla ja lahjoitan kaikki videon YouTube-striimeistä saatavat tuotot DEC:n Ukrainan humanitaariseen apuun.”

Ed Sheeran tullaan näkemään tulevana kesänä Helsingissä, kun supertähden Euroopan-kiertue, joka kantaa nimeä + – = ÷ x Tour (The Mathematics Tour), rantautuu elokuussa Helsingin Olympiastadionille, jolla Sheeran nousee lavalle lauantaina 20.8. ja sunnuntaina 21.8. Lauantain keikka on loppuunmyyty, mutta sunnuntain keikalle on vielä lippuja, jotka ovat myynnissä täällä.

Tämän vuoden BRIT Awardseissa vuoden biisinkirjoittajana palkittu Ed Sheeran on kiistatta yksi aikakautemme merkittävimmistä artisteista. Hän on tällä hetkellä Spotifyn kuunnelluin artisti yli 83 miljoonalla kuukausittaisella kuuntelijalla. Useita ennätyksiä myös Suomessa rikkonut supertähti esiintyi Malmin lentokentällä heinäkuussa 2019, jolloin hän keräsi yli 100 000 suomalaista katsojaa peräkkäisinä päivinä. Tämä on enemmän, mihin yksikään artisti tai yhtye on Suomessa koskaan aikaisemmin pystynyt. Sheeran on myös ainoa kansainvälinen artisti, joka on saanut Suomessa kolme Kuukauden radiobiisi -palkintoa. Viime lokakuussa julkaistu = (‘Equals’) -albumi on striimannut Suomessa jo platinaa! Lisäksi Sheeranin reilu viisi vuotta sitten julkaistu ÷ (’Divide’) -albumi on ylittänyt Suomessa striimeillään viisinkertaisen platinan rajan!

Vuoden naissolistiksi Emma Gaalassa 2020 valittu Ellinoora on striimannut Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa. Nuoresta iästään huolimatta hän on julkaissut jo kolme menestysalbumia (Villi lapsi 2016, Vaaleanpunainen vallankumous 2019, Viimeinen romantikko 2021), joista kaksi ensimmäistä on striimannut tuplaplatinaa ja viimeisin kultaa. Ellinoora on tehnyt lukuisia koko kansan tuntemia hittejä, joista viimeisin, Dinosauruksii oli viime vuoden soitetuin kappale radioissa ja palkittiin Radiogaalassa Vuoden radiobiisinä. Hän on ehdolla 6.5. järjestettävässä Emma Gaalassa viidessä eri kategoriassa ja tämän lisäksi myös esiintyy gaalan suorassa lähetyksessä.

Lataa promokuvat tästä!

Ed Sheeran:
Instagram
TikTok
Spotify
YouTube
Artistisivu

Ellinoora:
Instagram
TikTok
Spotify
Facebook
Artistisivu

Lisätiedot Ed Sheeran:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Ellinoora:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com