28.4.2022
ED SHEERAN JA ELLINOORA JULKAISEVAT KAPPALEEN YHDESSÄ

Maailman suurimpiin supertähtiin lukeutuva Ed Sheeran julkaisee 2step-kappaleen yhdessä Ellinooran kanssa ensi viikon keskiviikkona 4. toukokuuta. Näiden supertähtien kansainvälinen yhteistyö on suurin, mitä Suomessa on ikinä kuultu. Kappaleella kuullaan Ellinooran laulavan sekä suomeksi että englanniksi.

Tulevaa kappaletta on tiisattu jo somessa, kun Ed Sheeran julkaisi Instagram Storyssaan tiiserin. Virallinen vahvistus saatiin, kun Ellinoora postasi tämän videon TikTokiin. Videolla nähdään tulevan kappaleen kansikuva, jossa on Suomen lipun väreissä oleva perhonen. Ed Sheeran ja Ellinoora tapasivat toisensa ensimmäisen kerran Ed Sheeranin keikkojen aikaan Malmin lentokentällä 2019, ja tulevaa yhteistyötä on pyöritelty jo pidemmän aikaan.

Ed Sheeranin = (‘Equals’) -albumilla alunperin julkaistusta 2step-kappaleesta julkaistiin kansainvälinen uudelleenversiointi Lil Babyn kanssa viime perjantaina, ja tämä Ellinooran kanssa tehty versio on sille jatkoa. Seuraavien viikkojen aikana 2step-kappaleesta julkaistaan upeita tarkasti valittuja kansainvälisiä versioita – ensimmäisenä Ukrainan versio Antytila yhtyeen kanssa. Ellinooran ja Ed Sheeranin versio on näistä toinen. Viime lokakuussa julkaistu = (‘Equals’) albumi on striimannut Suomessa jo platinaa!

”Paljon ihmeellisiä asioita on mun matkani varrella ehtinyt tapahtua, mut tää on ihan poikkeuksellisen hieno juttu. Ed Sheeran on yksi maailman parhaista biisinkirjoittajista ja suuri tähti, mutta myös kohdatessamme humaani ja mukava ihminen. On iso kunnia olla mukana tällaisessa kollaboraatiossa. Brittimusa on mulle hyvin rakasta ja laulan trackilla myös englanniksi, joten jonkinlainen ympyrä sulkeutuu. Kirjoitin oman suomenkielisen säkeistöni joulukuussa omassa studiossani, jonka jälkeen biisiä valmisteltiin Suomen ja Brittien välillä. Oli uskomatonta saada lopullinen masteri kuultavaksi. Tämä prosessi on todiste siitä, että kaikki on todella mahdollista. Odotan niin et ihmiset kuulevat tän!!”
-Ellinoora

Ed Sheeran tullaan näkemään tulevana kesänä Helsingissä, kun supertähden Euroopan-kiertue, joka kantaa nimeä + – = ÷ x Tour (The Mathematics Tour), rantautuu elokuussa Helsingin Olympiastadionille, jolla Sheeran nousee lavalle lauantaina 20.8. ja sunnuntaina 21.8. Lauantain keikka on loppuunmyyty, mutta sunnuntain keikalle on vielä lippuja, jotka ovat myynnissä täällä.

Tämän vuoden BRIT Awardseissa vuoden biisinkirjoittajana palkittu Ed Sheeran on kiistatta yksi aikakautemme merkittävimmistä artisteista. Hän on tällä hetkellä Spotifyn kuunnelluin artisti yli 83 miljoonalla kuukausittaisella kuuntelijalla. Useita ennätyksiä myös Suomessa rikkonut supertähti esiintyi Malmin lentokentällä heinäkuussa 2019, jolloin hän keräsi yli 100 000 suomalaista katsojaa peräkkäisinä päivinä. Tämä on enemmän, mihin yksikään artisti tai yhtye on pystynyt koskaan aikaisemmin Suomessa. Sheeran on myös ainoa kansainvälinen artisti, joka on saanut Suomessa kolme Kuukauden radiobiisi -palkintoa. Lisäksi Sheeranin reilu viisi vuotta sitten julkaistu ÷ (’Divide’) –albumi on ylittänyt striimeillään Suomessa viisinkertaiseen platinan rajan!

Vuoden naissolistiksi Emma Gaalassa 2020 valittu Ellinoora on striimannut Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa. Nuoresta iästään huolimatta hän on julkaissut jo kolme menestysalbumia (Villi lapsi 2016, Vaaleanpunainen vallankumous 2019, Viimeinen romantikko 2021), joista kaksi ensimmäistä on striimannut tuplaplatinaa ja viimeisin kultaa. Ellinoora on tehnyt lukuisia koko kansan tuntemia hittejä, joista viimeisin, Dinosauruksii oli viime vuoden soitetuin kappale radioissa ja palkittiin Radiogaalassa Vuoden radiobiisinä. Hän on ehdolla 6.5. järjestettävässä Emma Gaalassa viidessä eri kategoriassa ja tämän lisäksi myös esiintyy gaalan suorassa lähetyksessä.

Lataa promokuvat tästä!

Ed Sheeran:
Instagram
TikTok
YouTube
Spotify
Artistisivu

Ellinoora:
Instagram
TikTok
Facebook
Spotify
Artistisivu

Lisätiedot Ed Sheeran:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt Ellinoora:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com