25.3.2022
ELLINOORAN DINOSAURUKSII PALKITTIIN VIIME VUODEN ISOIMPANA RADIOBIISINÄ

Uuden sukupolven popartistin ja lahjakkaan laulaja-lauluntekijä Ellinooran marraskuussa 2020 julkaisema jättihitti Dinosauruksii palkittiin juuri käynnissä olevassa Radiogaalassa Vuoden radiobiisinä. Palkinto jaetaan vuoden aikana yhteenlaskettuna eniten radioyleisöä tavoittaneelle biisille. Dinosauruksii tavoitti vuonna 2021 radioiden kautta yleisöä uskomattomat 184 miljoonaa kertaa ja oli myös koko viime vuoden soitetuin radiokappale. Dinosauruksii viihtyi radiolistan top10:ssä huikeat 38 viikkoa eli yli yhdeksän kuukautta.

Platinaa striimannut kappale löytyy Ellinooran viime syksynä julkaistulta ja kultaa myyneeltä Viimeinen romantikko -albumilta. Se on myös ehdolla toukokuussa järjestettävässä Emma Gaalassa vuoden biisinä. Ellinoora on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sen yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa.

Dinosauruksii biisissä on lontoolaista housea ja suomalaista melankoliaa. Sen tekoprosessi oli aika tunteellinen ja ääripäinen reissu. Sen takia tuntuu erityisen hienolta, että juuri tämä kappale saa tällaisen tunnustuksen. Kun tekee jotain sielusta, mikä tuntuu itsestä oikealta, tapahtuu hyviä asioita. Vaikka laulujen tekeminen on välillä suhteellisen yksinäistä puuhaa, lopputuloksessa heijastuu se, mikä on yleisesti maailmassa tärkeää: ihminen tarvitsee toista ihmistä. Biisiä ei ole olemassa ilman sen kuulijaa. Suuri kiitos radioille & kuuntelijoille supportista!” -Ellinoora

Vuoden naissolistiksi Emma Gaalassa 2020 valittu Ellinoora on julkaissut uransa aikana jo kolme menestysalbumia (Villi lapsi 2016, Vaaleanpunainen vallankumous 2019, Viimeinen romantikko 2021), joista kaksi ensimmäistä on striimannut tuplaplatinaa. Viimeisin albumi Viimeinen romantikko nousi sekä Suomen virallisen albumilistan että Fyysisen albumilistan ykköseksi. Ellinoora on ehdolla 6. toukokuuta järjestettävässä Emma Gaalassa yhteensä viidessä eri kategoriassa: Vuoden albumi, Vuoden pop, Vuoden artisti, Vuoden biisi ja Yleisöäänestys.

Ellinoora on tehnyt lukuisia koko kansan tuntemia hittejä ja hänen kappaleitaan on striimattu Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa. Suomen Musiikkikustantajat ovat palkinneet Ellinooran Vuoden kevyen musiikin tekijäksi kahdesti, vuosina 2017 ja 2019, samalla kun hänen kappaleensa ”Elefantin paino” ja ”Bäng bäng typerä sydän” valittiin Vuoden biiseiksi.

Lataa Ellinooran promokuva täältä!
Kuvaaja: Paula Kesäläinen

Ellinoora:
Instagram
Facebook
Spotify
Tiktok
warnermusic.fi/ellinoora

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com