18.3.2022
MUSE TIEDOTTI TULEVASTA ALBUMISTAAN!

Grammy-palkittu englantilainen rockyhtye Muse tiedotti uudesta albumistaan Will Of The People, joka julkaistaan 26. elokuuta. Albumin tiedotuksen lisäksi yhtye julkaisi uuden kappaleen Compliance.

Yhtyeen keulahahmo Matt Bellamy kertoo tulevasta albumista seuraavasti: Will Of The People syntyi Los Angelesissa ja Lontoossa, ja siihen on vaikuttanut maailman lisääntyvä epävarmuus ja epävakaus. Pandemia, uudet sodat Euroopassa, massiiviset mielenosoitukset ja mellakat, kapinayritys, länsimaisen demokratian horjuminen, autoritaarisuuden lisääntyminen, maastopalot ja luonnonkatastrofit sekä maailmanjärjestyksen horjuminen ovat kaikki vaikuttaneet Will Of The People -albumin tekoon. Tämä on ollut huolestuttavaa ja pelottavaa aikaa meille kaikille, sillä länsimainen imperiumi ja luonto, jotka ovat pitäneet meitä niin kauan kehdossaan, ovat aidosti uhattuina. Tämä albumi on henkilökohtainen navigointi näiden pelkojen läpi ja valmistautuminen siihen, mitä seuraavaksi tulee.

Koska Muse on Muse, se ei kumarra mihinkään yksittäiseen genreen. Albumin nimikappale Will Of The People tuo leikkisää provokaatiota dystooppiseen glam-rokkiin, kun taas Verona-kappaleen nostalgisissa elektronisissa tekstuureissa on viattomuutta ja puhtautta. Won’t Stand Downin jännityksestä Kill Or Be Killedin industrial-sävytteisiin, graniittiraskaisiin riffeihin tai Euphorian salamannopeaan rytinään, albumi päättyy raa’an rehellisen ’We Are Fucking Fuckedin’ finaaliin.

Yhtyeen uudesta singlestä Compliance Bellamy sanoo: Compliance kertoo alistumisesta autoritäärisille säännöille ja vakuuttelevista valheista, jotta tullaan hyväksytyksi mukaan ryhmään. Jengit, hallitukset, demagogit, sosiaalisen median algoritmit & uskonnot viettelevät meitä haavoittuvuuden aikoina, luoden mielivaltaisia sääntöjä ja vääristyneitä ajatuksia, joita meidän on noudatettava. Ne myyvät meille lohduttavia myyttejä, jotka kertovat meille, että vain ne voivat selittää todellisuuden, ja samalla vähentävät vapauttamme, itsenäisyyttämme ja itsenäistä ajatteluamme. Meitä ei vain pakoteta, vaan meidät paimennetaan, pelotellaan ja pakotetaan tuottamaan päivittäin ”2 minuutin viha” valitsemaansa ulkopuolista ryhmää vastaan ja sulkemaan silmämme omalta sisäiseltä järjen ja myötätunnon ääneltämme. He tarvitsevat vain meidän tottelevaisuuttamme.

Compliance -kappaleeseen julkaistiin myös musiikkivideo, jonka on ohjannut Jeremi Durandin ja se on kuvattu Puolassa. Video on saanut inspiraationsa Looper-elokuvasta, ja siinä seurataan kolmea naamiota käyttävää lasta, jotka tuhoavat tulevaisuuden versiot itsestänsä paetakseen dystooppista ja ahdistavaa maailmaa. Videon näet tästä.

Will of the People -kappalelista:

1.           Will Of The People
2.           Compliance
3.           Liberation
4.           Won’t Stand Down
5.           Ghosts (How Can I Move On)
6.           You Make Me Feel Like It’s Halloween
7.            Kill Or Be Killed
8.           Verona
9.           Euphoria
10.         We Are Fucking Fucked

Muse somessa:
Instagram
Facebook
Spotify
YouTube
Artistisivu

Lataa promokuva tästä!

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
Tuovi.hamalainen@warnermusic.com