15.2.2022
VESALA INSPIROITUI NAISTEN KOHTAAMASTA IKÄSYRJINNÄSTÄ – UUSI SINGLE UU MAMA PERJANTAINA!

Lukuisista hittibiiseistään tunnettu Vesala julkaisee uuden singlen Uu mama perjantaina 18.2. Kappaleella hän on inspiroitunut naisten kohtaamasta ikäsyrjinnästä ja jatkuvan arvostelun kohtaamisesta. Uu mama saa ensiesityksensä UMK22-finaalissa lauantaina 28. helmikuuta. Vesala on myös illan juontaja yhdessä somevaikuttaja Mmiisaksen kanssa.

”Uu mama syntyi ikäsyrjintää vastaan, mutta riemulla. Keski-iän ylittäneitä naisia arvostellaan ulkonäön, pukeutumisen ja tekemisien takia ihan koko ajan. Näin yritetään kontrolloida ja kaventaa naisten tilaa olla, työskennellä, näkyä ja elää. Uu mama syntyi rakkaudesta kaikenlaisiin tyyppeihin, jotka haistattavat pitkät kypsähtäneille kommentaattoreille, ja elävät omaa elämäänsä juuri niin täyteläisesti kuin itse haluavat.”

Vesala on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sen yhdessä tuottajansa Jurekin kanssa. He työstävät parasta aikaa Vesalan kolmatta sooloalbumia, jolta on julkaistu aiemmin kaksi singleä – Kysy mua ulos ja Pahanilmanlinnut.

Kappaleelle on tehty myös perjantaina julkaistava musiikkivideo, jonka on ohjannut yksi Suomen tunnetuimmista musiikkivideo-ohjaajista Miikka Lommi.

”Olen musiikkivideosukupolven kasvatti – Music Television mullisti elämäni yläasteikäisenä. Tätä biisiä tehdessä tajusin että kaikki ne musavideot joita olen nähnyt – missään en muista myönteisessä pääosassa, tai missään muussakaan myönteisessä osassa olleen keski-ikäisiä tai sitä vanhempia naisia. Ikäraja tämän videon esiintyjähaussa oli +30-vuotta! Miikan kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta – hän on ohjannut ja käsikirjoittanut esimerkiksi Joku raja -videon ja ottanut PMMP:n viimeisen albumin kuvat!”

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta.

Lataa Vesalan promokuva täältä!
Kuvaaja: Viivi Huuska

VESALA:
Instagram
Facebook
Spotify
Warnermusic.fi/Vesala

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikat:
Jake Hannula / Warner Music Live
jake.hannula@warnermusic.com