19.1.2022
YOUNGHEARTEDILLE URAN KORKEIN SIJOITUS SPOTIFYSSA!

Younghearted päätti eilen parin vuoden julkaisutaukonsa herkällä ja samaistuttavalla Sun numero -singlellä. Bändi on kappaleella mukana Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. Biisi sai loistavan vastaanoton ja se nousi suoraan Spotifyn TOP50-listan sijalle 4. Kyseessä on bändin historian korkein listasijoitus.

Myös kappaleelle kuvattua lyriikkavideota on katsottu yhteensä jo huimat 460 000 kertaa. Lyriikkavideon voit katsoa täältä.

Younghearted riemuitsee kappaleen suosiosta: “Eihän tässä riitä sanat oikein kuvaamaan miten kiitollinen fiilis on siitä, kuinka hyvin biisi on otettu vastaan. Nyt skumppaa!”

Rakkauden jälkeisistä kipeistä puolista eli kaipuusta, epätoivosta ja katumuksesta kertova Sun numero on yhtyeen solisti Reeta Huotarisen käsialaa. Lopullisen muotonsa kappale sai yhteistyössä laulaja-lauluntekijä Vilma Alinan sekä säveltäjä-tuottajien Joonas Kerosen ja Ilkka Wirtasen kanssa.

Herkistä, akustiseen äänimaailmaan nojaavista kappaleistaan ja hurmoksellisista livekeikoistaan tunnetun Youngheartedin muodostavat laulaja Reeta Huotarinen sekä kitaristit Atte Ranta ja Emil Korkiakoski. Kolmikko perusti Youngheartedin vuonna 2015. Vuotta myöhemmin ilmestyi yhtyeen platinarajan ylittänyt debyyttialbumi NUORISYDÄN. Levyltä muistetaan muun muassa triplaplatinarajan (yli 12 miljoona toistoa) rikkonut hitti Hetkeksi. Bändi julkaisi kesäkuussa 2019 odotetun toisen albuminsa Vapaa, jota seurasi ehdokkuus Vuoden yhtye -kategoriassa vuoden 2020 Emma Gaalassa.

Uuden Musiikin Kilpailun voittaja ja Suomen seuraava Euroviisuedustaja valitaan 26.2.2022 Turun Logomon UMK22-tapahtumassa. Finaalilähetys nähdään ja kuullaan suorana Yle TV1:ssä, Yle Areenassa, Radio Suomessa ja Yle X3M:llä.

Kuuntele Sun numero tästä.
Lataa promokuvat täältä. Kuvaaja: Nelli Kenttä / Yle

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Stella Kylä-Liuhala / Warner Music Finland
stella.kyla-liuhala@warnermusic.com
040 5274 598

Keikat:
Niko Kovasin / Warner Music Live
niko.kovasin@warnermusic.com