3.12.2021
ED SHEERAN JA ELTON JOHN JULKAISIVAT JOULUKAPPALEEN MERRY CHRISTMAS

Supertähdet Ed Sheeran ja Elton John julkaisivat odotetun joulukappaleen Merry Christmas. Kappaleen tämän joulun tuotot menevät hyväntekeväisyyteen Ed Sheeranin Suffolk Music Foundationille ja The Elton John Aids Foundationille.

Merry Christmas tarjoilee sopivan annoksen joulun iloa – siitä löytyy kelloja, nopeampaa tahtia ja leikkisää harmoniaa, jonka lisäksi Edin ja Eltonin sydäntälämmittävät lyriikat varmistavat kappaleen jouluisen sanoman.

Ed Sheeranin ja Elton Johnin kirjoittama ja Steve Macin tuottama menestyksekäs yhteistyö vahvistaa yli 10 vuotta kestäneen ystävyyden, ja siinä globaalit supertähdet yhdistävät voimansa ensimmäistä kertaa virallisessa singlejulkaisussa. Tämä ei kuitenkaan ole parin ensimmäinen joulumusiikkijulkaisu – vuonna 2017 Sheeran varmisti himoitun joulun ykkössijan Iso-Britanniassa ajattomalla balladillaan Perfect, kun taas Eltonin vuoden 1973 klassikko Step Into Christmas on noussut yhdeksi kaikkien aikojen eniten pyöritetyistä joululauluista.

Virallisen musiikkivideon ovat kirjoittaneet Jason Koening, Jenny Koening ja Ed Sheeran. Video on kunnianosoitus suurimmille joulumusiikkivideoille ja ikonisten jouluelokuvien kohtauksille. Mr Blobbyn, Jonathan Rossin, Big Narstien, Michael McIntyren ja The Darknessin avustuksella, jotka kaikki esiintyvät sivuosissa, näemme näyttelijöiden keksivän uudelleen kohtauksia muun muassa Whamin Last Christmasista, Shakin’ Stevensin Merry Christmasista, The Snowmanin Walking in the Airista, ja East 17:n Stay Another Daystä. Musiikkivideon näet tästä!

Ed Sheeran on kiistatta yksi aikakautemme merkittävimmistä artisteista. Artisti julkaisi uuden albumin = (Equals) lokakuun lopussa, joka on jo lyhyessä ajassa saavuttanut Suomessa kultaa. Sheeranin musiikki yhdistelee ajatuksia herättävää laulunkirjoitusta, universaalia pop-musiikkia sekä monen eri genren vaikutuksia. Sheeranin musiikki ei puhuttele pelkästään täydellisesti yleisöään, vaan se rikkoo myös sukupolvirajoja. Useita ennätyksiä Suomessa rikkonut supertähti esiintyi Malmin lentokentällä heinäkuussa 2019, jonne hän keräsi yli 100 000 suomalaista katsojaa peräkkäisinä päivinä. Tämä on enemmän, mihin yksikään artisti tai yhtye on Suomessa koskaan aikaisemmin pystynyt.

Eltonin uran tähänastiset saavutukset ovat laajuudessaan ja pitkäikäisyydessään vertaansa vailla. Elton on yksi kaikkien aikojen myydyimmistä sooloartisteista. Hän on myynyt maailmanlaajuisesti yli 300 miljoonaa levyä. Elton pitää hallussaan kaikkien aikojen myydyimmän singlen ennätystä, Candle in the Wind 1997, jota myytiin yli 33 miljoonaa kappaletta.

Lataa promokuvat tästä!

Ed Sheeran somessa:
Instagram
TikTok
Spotify
YouTube

Lisätiedot:
Tuovi Hämäläinen // Warner Music Finland
tuovi.hamalainen@warnermusic.com