29.10.2021
SAIMAA-YHTYEEN POLITIIKKA-SUOMI -OHJELMAN TUNNUSBIISI JULKAISTAAN SINGLENÄ

Aikoinaan Ylen suosittuun Urheilu-Suomi-ohjelmaan musiikin tehnyt Saimaa-yhtye sai tilauksen tehdä musiikit myös juuri ensi-iltansa saaneeseen kymmenosaiseen Politiikka-Suomi-sarjaan. Matti Mikkola otti haasteen vastaan ja sävelsi ja äänitti sarjan musiikit ja tunnusbiisin korona-aikaan, yksin kotona. Urheilu-Suomi innoitti aikanaan musiikkia albumillisen verran, Politiikka-Suomen tiimoilta julkaistaan kahden biisin single. Teema 1 Sarjasta Politiikka-Suomi kuullaan ohjelman tunnusbiisinä ja Teema 2 Sarjasta Politiikka-Suomi on ohjelmassa kuultavaa musiikkia.

Korona-aikana, silloin kun vessapaperit olivat loppu ja Uusimaa oli eristettynä muusta Suomesta, dusailin himassa musiikkia Politiikka-Suomi-megasarjaan. Tunnarista tuli sen verran onnistunut, että päätimme julkaista sen Saimaan nimissä. Tänään digitaalisesti ilmestyvät biisit saattavat lähiaikoina saada myös herkullisen mustan ja litteän olomuodon, Matti Mikkola kertoo.

Saimaa-yhtye on tällä hetkellä studiossa valmistelemassa uutta studioalbumiaan. Ennen varsinaista uutta levyä luvassa on kuitenkin hieman lisää sivupolkuja, sillä yhtye suunnittelee jatkoa viime vuonna julkaistulle Loputon sutkutus vol. 1 -livealbumilleen. Suursuosioon vuoden 2014 Pepe & Saimaa –albumillaan noussut Saimaa on uransa aikana julkaissut yhteensä neljä studioalbumia, joista viimeisin Olisinpa täällä yhdessä Pyhimyksen kanssa vuonna 2019.

Mediakuvat tästä!

Keikat: 
Warner Music Live, Kimmo Sundström
kimmo.sundstrom@warnermusic.com

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Liekki Promotion  / Nora Norrlin
nora.norrlin@liekkipromotion.com
+358 40 846 0116