28.9.2021
VESALA JULKAISEE VOIMAANNUTTAVAN UUDEN SINGLEN PERJANTAINA

Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Vesala julkaisee uuden singlen Pahanilmanlinnut perjantaina 1.10. Vesala on tehnyt kappaleen yhdessä Teemu Brunilan kanssa ja sen on tuottanut Jurek ja Skywalk. Kappaleella halutaan tuoda lohtua vaikeisiin hetkiin:

”Pahanilmanlinnut kannustaa rakasta ystävää lohduttomassa tilanteessa sanoen, että vaikeimmista vastoinkäymisistä voi lopulta seurata jotain uutta, joka on parempaa kuin se mikä romahti. Minä ja Teemu Brunila tehtiin tämä biisi Los Angelesissa Teemun kotona vuonna 2018. Jostain syystä biisi jäi pöytälaatikkoon, mutta nyt kun se löytyi, olikin oikea hetki tälle biisille ja sen sanomalle. Jurek, jonka kanssa ollaan tekemässä mun seuraavaa levyä, tuotti Pahanilmanlinnut loppuun, ja kyllä, soitti myös maailman eeppisimmän kitarasoolon siihen. Pahanilmanlintuja onkin siis ollut tekemässä kunnon dream team!”

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta. Debyyttisooloalbumi Vesala julkaistiin vuonna 2016. Huikean vastaanoton ja peräti neljä Emma -palkintoa kerännyt levy vahvisti Vesalan asemaa omaleimaisena artistina. Debyytti sai odotetusti jatkoa keväällä 2020, kun kultaa striimannut Etsimässä rauhaa -albumi julkaistiin. Vesala valmistelee tällä hetkellä kolmatta sooloalbumiaan, jonka ensimmäinen single Kysy mua ulos julkaistiin kesäkuussa.

Taiteen monilahjakkuutena tunnettu Vesala on palkittu lukuisilla arvostetuilla taiteen palkinnoilla, kuten Juha Vainio -palkinnolla vuonna 2016, ensimmäisenä naisena Reino Helismaa -sanoittajapalkinnolla keväällä 2019, Musiikin valtionpalkinnolla syksyllä 2019 ja Setlementtiliiton Alli Trygg -tunnuspalkinnolla syksyllä 2020. Lisäksi hän on ainoa nainen, joka on ollut ehdolla sekä Emma- että Jussi-palkinnon saajaksi.

Lataa Vesalan promokuva täältä!
Kuvaaja: Viivi Huuska

VESALA:
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/vesala

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Jake Hannula / Warner Music Live
jake.hannula@warnermusic.com