27.9.2021
SUOMEN MUSIIKKIKUSTANTAJAT PALKITSI HMC:N HUIPPUTEKIJÖITÄ!

Suomen Musiikkikustantajat palkitsi tänään suomalaisia musiikintekijöitä. Palkintoja myönnettiin yhteensä kuudessa kategoriassa, joista kahdessa tunnustus tuli HMC:n huipputekijöille: lauluntekijä Janne Rintala palkittiin Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja biisintekijä-tuottajaduo Rollot Vuoden läpimurrosta.

Mökkitie Recordsin ja HMC Publishingin lauluntekijä Janne Rintala palkittiin Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Hän on ollut alusta asti mukana Arttu Wiskarin ja Erika Vikmanin tekijätiimeissä sekä tehnyt lauluja lukuisille muille kotimaisille huippuartisteille. Jannen kynästä ovat lähtöisin muun muassa Wiskarin jättihitti Tässäkö tää oli ja koko Suomen muotoisen pilven alla -albumi sekä Vikmanin Cicciolina, Syntisten pöytä ja Häpeä. Janne Rintalan muita lauluja lähivuosilta ovat esimerkiksi Dannyn Liian aikuinen ja UMK-ehdokasbiisi Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua sekä monet Faijan, HesaÄijän, Mira Luodin, Pasi ja Anssin sekä Antti Ketosen biisit. Janne Rintala palkittiin keväällä Iskelmä Gaalassa Teoston Vuoden musiikintekijä -palkinnolla.

Olen todella kiitollinen tästä palkinnosta. Mahtavaa saada tällainen tunnustus alan sisältä, Janne Rintala iloitsee.

Vuoden läpimurto -palkinnon sai HMC Publishingin biisintekijä-tuottajaduo Rollot. Kaksikon muodostavat rovaniemeläislähtöiset kaverukset Iiro Paakkari ja Arttu Istala, jotka ovat kovalla työllä saavuttaneet paikkansa Suomen halutuimpien tuottajien joukossa. Rollot toimivat muun muassa ABREUn, Nelli Matulan ja Isac Elliotin luottotuottajina. Julkaisuja on kertynyt jo yli 50, joista viimeisin iso biisi on ABREUn 20 Ave Mariaa. Rollot valittiin myös tuottamaan Emma-gaalan tulokaspotpuri.

– Tuntuu erityisen mukavalta saada tällainen tunnustus ja tietää, että homma on oikealla suunnalla. Iso kiitos menee myös HMC:n jengille ja artisteille, joiden kanssa pääsee keksimään uusia juttuja, Rollot sanovat.

– Janne ja Rollot ovat erittäin kunnianhimoisia ja tehneet pitkäjänteistä, fokusoitunutta työtä menestyksensä eteen. On upeaa olla heidän matkassaan mukana, HMC Publishingin Creative Director Patric Sarin kehuu.

Suomen Musiikkikustantajien palkinnot jaettiin jo kahdeksatta kertaa. Palkinnon arvo on 2000 euroa.

HMC on Warner Music Finlandin alla toimiva musiikkikustantamo, jonka tekijät ja kappaleet ovat olleet vuodesta toiseen voitokkaita Musiikkikustantajien palkintojenjaossa. HMC:n Ellinoora on palkittu kaksi kertaa Vuoden kevyen musiikin tekijänä ja Vuoden biisintekijänä. Viime vuonna palkinnot veivät niin ikään HMC:n tekijä Vilma Alina (Vuoden kevyen musiikin tekijä) sekä HMC:n ja M-Eazy Music Publishingin kustantama ”Hei rakasBEHMin esittämänä ja tekemänä (Vuoden biisi).

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt / HMC:
Saara Konttinen, saara.konttinen@warnermusic.com

Lisätiedot / Suomen Musiikkikustantajat: 
Minna Auvinen, minna.auvinen@musiikkikustantajat.fi