20.9.2021
ELLINOORA JULKAISEE PERJANTAINA KOLMANNEN ALBUMINSA VIIMEINEN ROMANTIKKO

Laulaja-lauluntekijä Ellinoora julkaisee tulevana perjantaina odotetun kolmannen albuminsa Viimeinen romantikko. Lahjakas Ellinoora on sanoittanut kaikki uuden levyn kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa.

Viimeinen romantikko -albumilta löytyvät seuraavat kappaleet: 1. Saappaat 2. Viimeiset romantikot 3. Onni 4. Gröna Lund 5. Talo 6. Dinosauruksii 7. 27 8. Vala 9. Pyhä Madonna 10. Meille käy hyvin

Viimeinen romantikko on elokuvallinen 39 minuutin kokonaisuus. Se päättää poptrilogian, johon kuuluvat Ellinooran kaksi aiempaa menestysalbumia Villi lapsi ja Vaaleanpunainen vallankumous. Viimeinen romantikko on “THE Ellinoora-albumi”: harmoninen mutta rönsyilevä, ja siinä on äkkivääriä kulmia niin kuin artistin mukaan hänessä itsessäänkin.

– Viimeinen romantikko on haaveilijan poplevy. Halusin, että siinä on myös elokuvallisia elementtejä. Albumin kertoja on oman elämänsä main character, Disney-sukupolven kasvatti, jota tarina kuljettaa, repii ja laittaa tarkastelemaan omaa elämää eri kulmasta kuin olisi ehkä toivonut, mutta suuntaa silti kohti onnellisen lopun myyttiä. Halusin tehdä tarinakokoelman, jonka jokainen laulu käsittelee omalla tavallaan jotain rakkauden puolta: lähtemistä, rakkaudesta väkisin kiinni pitelemistä, uudelta ja yllättävältä kesälomalta ja huvipuistolta tuntuvaa rakkautta, yksinäisyyttä ja rakkauden loppumista, traagista rakkautta, itsensä muuttamisen lopettamista rakkauden ja hyväksynnän hakemisen takia sekä onnellisen lopun mantraamista ja loputonta etsimistä, Ellinoora kertoo.

Ellinoora on dominoinut Dinosauruksii-hitillään radiolistoja keväästä asti – se nousi lähes heti julkaisustaan radioiden kymmenen soitetuimman laulun joukkoon ja oli kaksi kuukautta radioiden soitetuin. Top 5 -listalla Dinosauruksii on viihtynyt peräti 24 viikkoa ja tälläkin hetkellä kappale on radioiden 3. soitetuin! Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Viime vuoden Emma-gaalassa Vuoden naissolistina palkittu Ellinoora on valovoimainen live-esiintyjä ja arvostettu lauluntekijä, joka on julkaissut uransa aikana jo kaksi tuplaplatinaa striimannutta menestysalbumia (2016 Villi Lapsi, 2019 Vaaleanpunainen vallankumous). Nuoresta iästään huolimatta Ellinoora on saanut myös useamman musiikkialan tunnustuksen. Emma-palkinnon lisäksi Suomen Musiikkikustantajat palkitsi hänet Vuoden kevyen musiikin tekijäksi vuosina 2017 ja 2019 ja hänen koko kansan tuntemat kappaleensa Elefantin paino ja Bäng bäng typerä sydän on molemmat valittu Vuoden biiseiksi.

Loppuvuodesta Ellinoora nähdään Viimeinen romantikko -kiertueella ympäri Suomen:

29.10. Jyväskylä, Lutakko
30.10. Tampere, Pakkahuone
5.11. Joensuu, Ilona
6.11. Helsinki, Tavastia
12.11. Vaasa, Teatro
13.11. Oulu, Ilona
26.11. Jämsä, Himos Areena
27.11. Lahti, Metsähalli (Sibeliustalo)
3.12. Seinäjoki, Ilona
4.12. Rauma, Domino
5.12. Laukaa, Peurunka Areena
10.12. Hämeenlinna, Aulanko
18.12. Porvoo, Taidetehdas

Viimeinen romantikko -kiertueen konsertit toteutetaan voimassa olevien turvallisuusrajoitusten mukaisesti. Katso keikkakohtaiset lipunmyynti- ja lisätiedot osoitteesta warnermusiclive.fi/ellinoora

Lataa Ellinooran promokuvat täältä!
Kuvaaja: Paula Kesäläinen

Ellinoora:
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/ellinoora

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Aino-Kuutamo Uusitorppa / Warner Music Finland
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Warner Music Live / Samppa Hartikainen
samppa.hartikainen@warnermusic.com