3.9.2021
SUOMIROCK-JÄTTI HAPPORADIO JULKAISI UUDEN ALBUMIN

Suomirockin vankka kulmakivi Happoradio julkaisi tänään uuden albumin Majakka. Majakka on yhtyeen kahdeksas studioalbumi, ja singlelohkaisuna albumilta on kuultu kultarajoja rikkoneet Tehdään jotain kaunista, Silta, Super Mario sekä Jos et olis siinä.

Majakka on Happoradiolle tuttuun tapaan monipuolinen levy, jolla kuullaan niin jousisoitinorkesteria kuin särökitaraakin. Vaikka albumin tekoprosessissa ei tarkoituksella haettu erityistä teemaa, löytyy silti kappaleilta toistuvia aiheita:

Albumin tekstejä kirjoittaessani mulla ei mielestäni ollut mitään erityistä teemaa, mutta laulujen valmistuttua huomasin käyttäväni vesielementtiä todella paljon. Huolien luolista noustaan rannalle ja kaivataan tuulta purjeisiin, pimeän virran yli ojennetaan siltaa, unelmoidaan valaista ja Kalifornian rannikosta ja lauletaan siitä kotisataman kirkkaasta majakasta”, laulaja Aki Tykki kertoo kappaleiden tarinoista.

Itse Majakka-nimi kätkee taakseen syyn ja tarinan.

Jokainen tarvitsee elämäänsä kiintopisteitä. Majakan, jota kohti hakeutua, joka kertoo missä suunnassa kotisatama on. Vanhenemisessa on sellainen hyvä puoli, että nämä kiintopisteet muuttuvat paljon selkeämmiksi. Päämäärätön pimeässä kelluminen vähenee. Mulla on ollut elämässäni aika paljon myös tuota ajelehtimista, niin ehkä alitajuntani yrittää nyt mua rauhoitella, että satamassa ollaan.”, Tykki kiteyttää.

Happoradion suosio on vuodesta toiseen kasvanut tasaisesti. Vuonna 2001 perustettu yhtye on nauttinut jatkuvaa keikkasuosiota, ja yhtyeen uralle on mahtunut lukuisia kulta- ja platinalevyjä sekä listaykkösiä. Sen tunnetuimpia hittejä ovat muun muassa Tavikset, Puhu äänellä jonka kuulen, Che Guevara, Pelastaja ja Tehdään jotain kaunista. Vankan fanikannan taakseen jo varhain saaneen Happoradion solisti Aki Tykki hurmasi katsojat Nelosen suositussa Vain Elämää -ohjelmassa keväällä 2018.

Albuminjulkaisun lisäksi 20-vuotista uraansa juhliva yhtye lähtee mittavalle konserttisalikiertueelle tammikuussa 2022.

Uudella Majakka-albumilla kuullaan seuraavat kappaleet:

1. Tehdään jotain kaunista
2. Maalissa
3. Silta
4. Valaiden luo (Välisoitto IV)
5. Kalifornia
6. Jos et olis siinä
7. Super Mario
8. Rummut kutsuu
9. Vesitornin katolla
10. Emman laulu

Seuraa Happoradiota:
Instagram
Facebook

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Anna Jousilahti / Warner Music Finland
anna.jousilahti@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Mikko Korpi
mikko.korpi@warnermusic.com

Keikkatuotanto: 
Ninni Palmroos
ninni.palmroos@warnermusic.com

Kuva: Ville Juurikkala