19.8.2021
ED SHEERAN TIEDOTTI UUDESTA ALBUMISTA

Maailman suosituimpiin artisteihin lukeutuva Ed Sheeran tiedotti uudesta = (Equals)
-albumista, joka julkaistaan 29. lokakuuta! Uutisen myötä supertähti julkaisi myös tunteikkaan Visiting Hours -kappaleen, joka löytyy tulevalta albumilta.

on Sheeranin neljäs symbolialbumi ja se on kokoelma kappaleita, jotka on tehty neljän vuoden aikana mullistavan ÷ (Divide) -albumin aikakauden jälkeen. Temaattisesti =
albumilla Sheeran ottaa elämästään hallinnan ja tutkii rakkauden eri asteita (The Joker And The Queen, First Times, 2step), menetystä (Visiting Hours), sinnikkyyttä (Can’t Stop The Rain) ja isyyttä (Sandman, Leave Your Life), samalla kun hän käsittelee todellisuuttaan ja uraansa (Tides). Musiikillisesti kiteyttää Sheeranin monipuolisen osaamisen maailmanluokan balladeista painavampaan euforiseen tuotantoon, kuten tämän kesän Bad Habits -paluusingle osoitti.

Omaksuen Edin omat totuudet, -albumi vangitsee saumattomasti sekä intiimit että arkipäiväiset asiat; se kohottaa yleismaailmalliset kokemukset korkeammalle tasolle, kuten Visiting Hours -kappaleesta välittyy. Kappale kuvastaa, kuinka Ed on tullut sinuiksi mentorinsa ja ystävänsä Michael Gudinskin menetyksen kanssa. Sheeran kirjoitti pian Gudinskin kuoleman jälkeen seuraavasti: “Toivon, että taivaassa olisi vierailuajat / jotta voisin vain käväistä luonasi ja kysyä neuvoa”. Sheeran esitti kappaleen ensi kertaa maaliskuussa Gudinskin muistokonsertissa ja nyt kappaleesta julkaistiin myös esitysvideo. Videolla kuullaan Gudinskin läheisiä ystäviä, kuten Kylie Minogueta ja Jimmy Barnesia.

Albumi on kirjoitettu sekä nauhoitettu Suffolkissa, Lontoossa, Ruotsissa ja Los Angelesissa. Sen vastaavina tuottajina toimivat Ed Sheeran, FRED ja Johnny McDaid. Mukana tuotanto- tai kirjoitusprosessissa ovat olleet myös Amy Wadge, Foy Vance, Elvira Anderfjard, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell, Natalie Hemby ja Ben Kweller. Sheeranin säveltäjä-veli Matthew teki myös jousisovituksia kappaleille First Times ja The Joker And The Queen. Albumin kansikuva on eloisa kollaasi perhoskuvista, jotka symboloivat albumin “uuden elämän” -teemaa ja kansikuvan taustana on yksi Sheeranin abstrakteista maalauksista.

Sheeran kommentoi seuraavasti: “= (Equals) on todella henkilökohtainen levy ja se merkitsee minulle paljon. Elämäni on muuttunut paljon viime vuosina – menin naimisiin, minusta tuli isä, koin menetyksen ja pohdin näitä aiheita albumin aikana. Näen sen ikääntymisen levynä ja en malta odottaa, että saan jakaa tämän seuraavan luvun teidän kanssanne.” 

Ed Sheeran julkaisi albumin ensimmäisen singlen juhannusaattona. Bad Habits-single on pysynyt Suomessa virallisen radiolistan kärjessä koko kesän ja se saavutti viime viikolla myös #1 sijan! Kappale on striimannut Suomessa jo kultaa sekä lähenee platinarajaa.

Sheeran on kiistatta yksi aikakautemme merkittävimmistä artisteista. Sheeranin musiikki yhdistelee ajatuksia herättävää laulunkirjoitusta, universaalia pop-musiikkia sekä monen eri genren vaikutuksia. Sheeranin musiikki ei puhuttele pelkästään täydellisesti yleisöään, vaan se rikkoo myös sukupolvirajoja. Useita ennätyksiä Suomessa rikkonut supertähti esiintyi Malmin lentokentällä heinäkuussa 2019, jonne hän keräsi yli 100 000 suomalaista katsojaa peräkkäisinä päivinä. Tämä on enemmän, mihin yksikään artisti tai yhtye on Suomessa koskaan aikaisemmin pystynyt.

= albumin kappalelista:

1. Tides
2. Shivers
3. First Times
4. Bad Habits
5. Overpass Graffiti
6. The Joker And The Queen
7. Leave Your Life
8. Collide
9. 2step
10. Stop The Rain
11. Love In Slow Motion
12. Visiting Hours
13. Sandman
14. Be Right Now

Lataa promokuvat tästä!

Lisätiedot:
Leo Tynkkynen // Warner Music Finland
leo.tynkkynen@warnermusic.com