18.8.2021
ESA KAARTAMON NELJÄS SOOLOALBUMI JULKAISTAAN POSTUUMISTI KUUN LOPUSSA

Rakastettu muusikko Esa Kaartamo menehtyi äkillisesti 56-vuotiaana vuonna 2018. Muun muassa Broadcast-yhtyeen alkuperäisenä kitaristina ja sooloartistina tunnetulta Kaartamolta jäi kesken monta projektia. Yksi niistä oli neljäs sooloalbumi, jolle arvostettu laulaja-lauluntekijä oli jo ehtinyt säveltää nipun kappaleita.

Elokuun 27. päivä julkaistavan Laulujen seutu -levyn kappaleet ovat juuri niitä, mitä Kaartamo oli tulevalle albumilleen kaavaillut. Hän nauhoitti itse levyllä kuultavat 11 kappaletta vuonna 2011 kesämökillään Särkisalossa.Yhtenä iltapäivänä, yhdellä otolla per kappale. Itse kitaralla itseään säestäen, ilman korjauksia tai päällesoittoja.

Mies ja kitara -henkiset kappaleet tuovat hyvässä lauluvireessä olleen Kaartamon lähelle kuulijaa ja valottavat sielukkaan taiteilijan monia eri puolia. Laulujen seutu -albumin kappaleet ovat kahta lukuun ottamatta ennen julkaisemattomia. Sakari Kuosmanen on tehnyt version albumin avausraidasta Tyven, tosin nimellä Yli hiljaisen tyvenen veen. Ei kukaan muu -laulun ovat levyttäneet sekä Laura Voutilainen että Jani Wickholm.

Postuumisti julkaistavan albumin on tuottanut Esa Kaartamon pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Tomi Pietilä, joka tutustui Esaan 2000-luvun taitteessa tämän Näillä main -albumin tuotannon alkuvaiheissa. Albumi on tehty yhteistyössä Kaartamon perikunnan kanssa. Kuuntele potpuri albumin kappaleista täältä.

Reilu vuosi Esan poismenon jälkeen esitin nyt elokuussa julkaistavan albumin idean perikunnalle, sillä ajatus tämän mies ja kitara -materiaalin olemassaolosta ei jättänyt rauhaan. Tämä levy on ajankuva kymmenen vuoden takaa ja siinä loistaa Esan valtava lahjakkuus laulajana, lauluntekijänä ja tarinankertojana, Tomi Pietilä kertoo.

Levyn ensimmäinen single Siipeni sain julkaistaan perjantaina 20. elokuuta. Digitaalisesti julkaistava singleversio poikkeaa albumin muista kappaleista siten, että siihen albumin tuottajana toiminut Pietilä pyysi mukaan Esan kanssa yhteistyötä tehneitä muusikoita. Vinyylillä ja digitaalisella albumilla kappaleesta on kuultavissa kappaleesta Esan yksinään äänittämä versio.

Siipeni sain -singleversion ajatus syntyi, kun eräänä iltana jäin pohtimaan Esan laulun virettä ja soittamisen groovea. Niin puhdasta ja tasaista. Voisiko tähän ottaa vielä ystäviä mukaan? Esan aikaisemman soolomateriaalin tekemisessä mukana olleet muusikot innostuivat heti ajatuksesta. He soittivat ja lauloivat omat osansa kappaleeseen Esaa seuraten. Ikään kuin Esa olisi ollut läsnä tässä hetkessä, toisessa huoneessa, Tomi Pietilä jatkaa.

Esa Kaartamo olisi täyttänyt 60 vuotta lauantaina 28.8.2021.

Siipeni sain -singlellä kuullaan Kaartamon lisäksi taustalauluissa Kim Lönnholmia ja Janne Rajalaa, koskeettimissa Tuomas Kesälää, kitarassa Jarmo Nikkua, rummuissa ja perkussioissa Anssi Nykästä ja bassossa Janne Rajalaa.

Lataa kuva täältä.

Lisätiedot:
Nora Norrlin / Liekki Promotion
nora.norrlin@liekkipromotion.com