13.8.2021
PYRYTHEKID JULKAISI ODOTETUN TOISEN ALBUMINSA KID 2

Monspin nouseva artisti Pyrythekid julkaisi viime yönä toisen studioalbuminsa KID 2. Albumilta on julkaistu ennakkoon viisi kappaletta, jättäen muhkealle kokonaisuudelle seitsemän täysin uutta kappaletta.

KID 2 on soundillisesti yhtenäinen kokonaisuus, vaikka biisit kertovat monista eri aiheista ja ovat eri tyylisiä. Toivon, että kuulija keskittyy diipimpien biisien lyriikoihin ja tunnelmaan, Pyry kommentoi albumiaan.

Albumilla Pyry on hakenut inspiraatiota lukuisista eri hiphopin alagenreistä: levyllä kuullaan vaikutteita muun muassa grimesta, afroswingistä, UK Garagesta, sekä Westcoast ja G Unit -soundeista. Levyn tuhti fronttaaminen ei jätä epäselväksi, että Pyry tietää asemansa yhtenä suomen kovimmista tulokas-mc:istä. Kokonaisuudella kuullaan kuitenkin myös paljon avoimia tarinoita, ongelmia ja ajatuksia artistin omasta elämästä.

Alettiin työstämään albumia viime kesänä, ja musiikin tekeminen ei oo koskaan ollut näin helppoa: kaikki tuli todella luontevasti. Oli todella jees saada albumille mukaan Shrty, Eevil Stöö, Aaro630, Gettomasa, Axel Kala ja Pastori Pike – tää ei olis voinut paremmin mennä, Pyry kuvailee albumin tekoprosessia.

Vuoden alussa YleX:n Läpimurto 2021 -yleisöäänestyksen voittaneen Pyrythekidin ura on ollut nousukiidossa viime vuonna julkaistusta esikoisalbumista lähtien. Marraskuussa Gettomasan ja Axel Kalan kanssa julkaistu Monspin debyyttisingle Epäkohtelias on striimannut platinaa pysyttyään lähes puoli vuotta Spotifyn top-50 listalla.

Kappalelista:
1.    Pintaan
2.    Älä
3.    Huonoo seuraa ft. Shrty
4.    Eilen
5.    Samuel Eto’o ft. Eevil Stöö
6.    Epäkohtelias ft. Axel Kala & Gettomasa
7.    Draamaa
8.    Älä kanna huolta ft. Aaro630
9.    Kaukana
10.    Vielki ft. PastoriPike
11.    Tunteeton
12.    Rukous

Lataa promokuvat täältä.
Kuvaaja: Verneri Linna

Seuraa Pyrythekidiä:
Spotify 
Instagram
Warner Music

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emma Hynnä / Warner Music Finland
Emma.hynna@warnermusic.com

Keikat:
Niko Kovasin / Warner Music Live
Niko.kovasin@warnermusic.com