11.8.2021
ELLINOORA JULKAISEE KOLMANNEN ALBUMINSA VIIMEINEN ROMANTIKKO 24.9.

Albumi on nyt ennakkotilattavissa Levykauppa Äx:ssä.

Supersuosittu ja lahjakas Ellinoora julkaisee odotetun kolmannen albuminsa Viimeinen romantikko perjantaina 24. syyskuuta. Viimeinen romantikko julkaistaan digitaalisena, CD:nä ja vinyylinä ja on nyt ennakkomyynnissä Levykauppa Äx:ssä.

Ellinoora on sanoittanut kaikki tulevan albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Viimeinen romantikko päättää Villi lapsi ja Vaaleanpunainen vallankumous -albumien pop-trilogian:

”Tuntuu jopa vähän pelottavalta päästää tää käsistä, sillä koen, että levy on mun tähänastisen uran paras. Jännittää suhteellisen paljon. Viimeinen romantikko on The Ellinoora albumi: harmoninen mutta rönsyilevä ja siinä on äkkivääriä kulmia. Niinku minussakin. Toivon, että ihmiset kuuntelevat tämän alusta loppuun, kokonaisuutena.”

Dinosauruksii hitillään keväällä kahdeksan viikon ajan radiolistaa dominoinut Ellinoora tunnetaan persoonallisesta äänestään, koskettavista sanoituksistaan ja isoista popmelodioistaan. Viime vuoden Emma Gaalassa Vuoden Naissolisti -palkinnon saanut Ellinoora on valovoimainen live-esiintyjä ja arvostettu lauluntekijä, joka on julkaissut uransa aikana jo kaksi tuplaplatinaa striimannutta menestysalbumia (2016Villi Lapsi, 2019 Vaaleanpunainen vallankumous). Nuoresta iästään huolimatta Ellinoora on saanut myös useamman musiikkialan tunnustuksen. Emma-palkinnon lisäksi Suomen Musiikkikustantajat ovat palkinneet hänet Vuoden kevyen musiikin tekijäksi vuosina 2017 ja 2019 ja hänen koko kansan tuntemat kappaleensa Elefantin paino ja Bäng bäng typerä sydän on molemmat valittu Vuoden biiseiksi.

Viimeinen romantikko -kiertue:
23.10. Turku, Utopia
29.10. Jyväskylä, Lutakko
30.10. Tampere, Pakkahuone
5.11. Joensuu, Ilona
6.11. Helsinki, Tavastia
12.11. Vaasa, Teatro
13.11. Oulu, Ilona
26.11. Jämsä, Himos Areena
27.11. Lahti, Metsähalli (Sibeliustalo)
3.12. Seinäjoki, Ilona
4.12. Rauma, Domino
5.12. Laukaa, Peurunka Areena
10.12. Hämeenlinna, Aulanko
18.12. Porvoo, Taidetehdas

Viimeinen romantikko -kiertueen konsertit toteutetaan voimassa olevien turvallisuusrajoitusten mukaisesti. Katso keikkakohtaiset lipunmyynti- ja lisätiedot osoitteesta warnermusiclive.fi/ellinoora

Lataa Ellinooran promokuvat täältä!
Kuvaaja: Paula Kesäläinen

Ellinoora:
Instagram
Facebook
Spotify
warnermusic.fi/ellinoora

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Essi Varila / Warner Music Finland
essi.varila@warnermusic.com

Keikkamyynti:
Samppa Hartikainen / Warner Music Live
samppa.hartikainen@warnermusic.com