15.7.2021
METALLIJÄTTI IRON MAIDEN YLLÄTTI UUDELLA KAPPALEELLA!

Metallijätti Iron Maiden yllätti fanit täysin uudella kappaleella, joka on yhtyeen ensimmäinen julkaisu kuuteen vuoteen! The Writing On The Wall -nimeä kantava kappale päättää viikkoja kestäneen spekuloinnin. Uuden kappaleen ovat kirjoittaneet yhtyeen kitaristi Adrian Smith ja laulaja Bruce Dickinson, ja sen tuotannosta vastaa Kevin Shirley yhteistyössä Maiden-basistin ja perustajajäsenen Steve Harrisin kanssa.
The Writing On The Wall -kappaleesta julkaistiin myös upea animoitu musiikkivideo, joka on tehty yhteistyössä Pixarin palkittujen entisten johtohenkilöiden Mark Andrewsin ja Andrew Gordonin (The Incredibles, Ratatouille, Brave, Monsters Inc & Finding Nemo) kanssa. Videon toteutuksesta vastaa lontoolainen animaatiostudio BlinkInk, joka tunnetaan työstään muun muassa Adidaksen ja Coca-Colan kanssa. Katso video tästä.

Bruce kommentoi “Minulla oli melko selkeä idea kappaleen konseptista ja kun tapasin Markin ja Andrewin Zoomissa, kävi nopeasti selväksi, että olimme kaikki hyvin samalla aaltopituudella ja tätä vahvistettiin vielä lisäämällä mukaan Nicos sekä hänen nuori BlinkInk-tiiminsä. Meidän viikottaiset Zoom-tapaamisemme olivat yleensä hyvin luovia ja hauskoja!

Olen erittäin ylpeä siitä miltä videon lopputulos näyttää, se on enemmänkin minifilmi. Tiesin heti, että se tulee toimimaan, kun Mark herätti minun tarinani idean eloon uskomattomilla kuvakäsikirjoituksillaan – ajattelin, että voimme tehdä jotain hyvin erikoista yhdessä. Luulen, että teimme ja toivon myös, että fanimme ovat samaa mieltä. Itse asiassa videon ovat pitkälti luoneet itse Maiden-fanit!”
Ohjaaja Nicos Livesey lisää: “Löysimme nopeasti haluamamme ammattitaidon ja ihmiset, jotka kirjaimellisesti tarjoutuivat työskentelemään Maiden-videon parissa – meillä oli yli 60 henkilöä töissä 13 eri maasta, Brasiliasta Ranskaan ja Romaniasta Amerikkaan, joista jokainen lisäsi jotain videoon. Sanoisin, että heidän rakkautensa, intohimo sekä ymmärrys bändistä loistaa läpi jokaisen ruudun. He olivat unelmatiimi tuottajille ja itselleni johtaa.”

Jättimäistä suosiota Suomessa nauttiva Iron Maiden käynnistää kiertueensa kesäkuussa 2022 Hyvinkään Rockfesteiltä. Vuonna 1975 perustettu yhtye on vieraillut Suomessa vuodesta 1980 lähtien ja esiintynyt yhteensä 27 kertaa!

Promokuvat löydät täältä!

Iron Maiden somessa:
Instagram
Facebook
Spotify
Youtube

Lisätiedot:
Leo Tynkkynen // Warner Music Finland
leo.tynkkynen@warnermusic.com