5.5.2021
SANNIN ODOTETTU UUSI SINGLE KÄSITTELEE PETTÄMISTÄ

Suomen suosituimpiin pop-tähtiin lukeutuva, Spotifyn vuoden 2019 striimatuin naisartisti, SANNI julkaisee odotetun uuden singlen Pettäjä ylihuomenna 7.5. Nimensä mukaisesti pettämistä pohtiva kappale on SANNIn viidennen albumin ensimmäinen julkaisu. SANNIn edellinen oma julkaisu, tuplaplatinaa myynyt Trippi-albumi julkaistiin lähes kaksi vuotta sitten.

Idea biisiin heräsi, kun kuuntelin ystävääni, joka kertoi parisuhteensa ulkopuolisesta suhteesta. Se herätti sisälläni ristiriidan. Samalla, kun mieleni moraalipoliisi tuomitsi, että toi on väärin, yritin parhaani mukaan olla empaattinen ja ymmärtää. Menin heti tapaamisemme jälkeen studiolle selvittämään päätä ja kirjottamaan aiheesta. Pitääkö pettää fyysisesti ollakseen pettäjä? Mikä edes on pettämistä? Tarkoitus oli saada ystäväni tajuamaan miten ristissä hänen tekonsa ja sanansa ovat, kunnes puolessa välissä biisintekoa löysin itseni tunnustelemasta omaa suhdettani kirjoittamaani. Sitä on niin helppo pointata ja tuomita ympäriltään ajatukset, jotka kieltää itseltään. Kaikkihan me halutaan nähdä itsemme hyvinä tyyppeinä – silloinkin, kun teot tai vähintään ajatukset puhuvat jotain muuta. Haluaisin tällä kappaleella herättää ajatuksia siitä mitä pettäminen on ja missä vaiheessa ihmisestä tulee pettäjä?”, SANNI avaa biisin tarinaa.

SANNI on työstänyt uutta musiikkiaan Ruusut-yhtyeestä tunnetun tuottajan Alpo Nummelinin kanssa ja kaksikon yhteistuotantoja kuullaan enemmänkin myöhemmin julkaistavalla albumilla. Pettäjä-kappaleen tuotannossa on ollut mukana myös palkittu tuottaja Jurek, joka vastasi SANNIn Trippi-albumin tuotannosta. Uuden musiikin julkaisu tuntuu artistista vapauttavalta, mutta jännittävältä:

Kun on vuoden viettänyt enemmän tai vähemmän aikaa bunkkerissa luomassa, on vapauttavaa päästä vihdoin julkaisemaan eka biisi ja video tulevalta kokonaisuudelta. Vaikka jännittäähän se, miten paljaaksi oon riisunut itseni uudella albumilla, se on jo nyt ehkä mun elämään eniten vaikuttanut levy tähän asti.”

Viime kuussa tiedotettiin SANNIn tehneen historiaa, kun hänen vuonna 2015 julkaisema rakastettu jättihitti 2080-luvulla rikkoi 200 listaviikon rajapyykin Suomen top 100 -radiolistalla. Kappaleella on tällä hetkellä takanaan 205 listaviikkoa ja löytyy edelleen sijalta 64. Samoihin listaviikkoihin ei ole pystynyt aiemmin yksikään kappale. Vuoden biisi -Emmalla ja Musiikkikustantajien Vuoden -biisi palkinnoilla palkittu kappale oli myös koko viime vuosikymmenen soitetuin radiokappale Suomessa.

SANNIn omaperäiset lyriikat, isot pop-melodiat ja rohkeus tekemisessä ovat tehneet hänestä yhden maamme kiinnostavimmista ja seuratuimmista artisteista ja biisintekijöistä. SANNIn kaikki albumit ovat myyneet tripla- ja tuplaplatinaa ja arvostettu artisti on palkittu Vuoden biisi -Emman lisäksi kahdesti Vuoden naisartistiksi Emma Gaalassa. Energisenä esiintyjänä tunnettu SANNI on villinnyt keikkalavoja ympäri Suomen sekä esiintynyt omalla loppuunmyydyllä Hartwall Arena -keikallaan.

Lataa uudet promokuvat täältä! 
Kuvaaja: Viivi Huuska

Seuraa SANNIa: 
Instagram
Facebook
Spotify
Tiktok

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com

Keikkatiedustelut:
Rauha Kyyrö / Fullsteam Agency
rauha@fullsteam.fi