15.4.2021
NOUSEVA POP-TÄHTI ANI VAKUUTTAA UUDELLA SINGLELLÄÄN

YleX Läpimurto 2021 –voittaja ANI julkaisee uuden singlen Valosta tehty 16.4. Valosta tehty on popparin neljäs single, joka vakiinnuttaa nousevan artistin paikkaa kotimaisella pop-kentällä. Valosta tehty –kappaleen tarttuva pop-melodia ja kasarivivahteinen, mutta moderni tuotanto jatkavat ANIlle jo ominaiseksi muodostunutta r’n’b-vivahteista linjaa. Kappaleen tarina on saanut inspiraationsa Madonnasta.

Luin kirjaa Madonnan elämästä, jossa eräs Madonnan entinen kollega kuvaili hänen olevan ihmisenä ”valosta tehty”. Eli joku, joka säteilee ja loistaa, mutta sitä ei voi koskea. Jos menet liian lähelle se polttaa ja sokaisee. Se oli mielestäni mielenkiintoisesti sanottu ja otin sen ylös, jotta voisin myöhemmin käyttää sitä biisissä. Tän kappaleen kontekstissa se ei kuitenkaan kuvaile supertähteyttä, vaan ennemminkin suurta ja saavuttamatonta rakkautta, ihmistä joka on niin kaunis ja lämmin, mutta kuitenkin niin kaukana. Vähän niin kuin aurinko”, ANI kertoo.

Valosta tehty –singlen b-puolella julkaistaan samaan aikaan myös viime viikolla ANIn YouTube-kanavalla julkaistu kappale Haiden kaa. Valosta tehty -singlen tuotannosta vastaa Kim Mannila ja Haiden kaa on tuottanut Aleksanteri Hulkko yhdessä ANIn itsensä kanssa.

Karismaattinen ANI on yksi tämän hetken mielenkiintoisimmista tulokasartisteista. Poppari sainattiin pari vuotta sitten Etenee Recordsille ja hän on siitä asti työstänyt omaa musiikkia. Itse biisinsä säveltävä ja sanoittava 22-vuotias julkaisi esikoissinkkunsa Pakkomielle syyskuussa 2020. ANI kertoo tavoittelevansa ”kauniin” musiikin tekemistä, joka herättää tunteita. Hän haaveilee luovansa täysin oman musiikkityylin, jossa suomalainen sielunmaisema ja poeettisuus yhdistyvät kansainväliseen dramaattisuuteen sekä nuorekkaisiin soundeihin ja tuotantoon. ANI haluaa rikkoa kaavaa ja osoittaa, että ristiriidat ovat jopa mielenkiintoisia. Omat biisinsä itse kirjoittava ja säveltävä ANI on nuoresta iästään huolimatta jo kerennyt tekemään musiikkia myös muille artisteille. ANI on kirjoittanut kappaleita mm. Cledosille, Nelli Matulalle, Isac Elliotille ja Pihlajalle.

Lataa uudet promokuvat täältä!
Kuvaaja: Karim Awad

Seuraa ANIa somessa:
Instagram
Tiktok
Spotify

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Noora Kärki / Warner Music Finland
noora.karki@warnermusic.com