15.4.2021
LEGENDAARINEN ROCK-DUO THE BLACK KEYS JULKAISI UUDEN SINGLEN SEKÄ TIEDOTTI TULEVASTA ALBUMISTA

Yhdysvaltalainen duo The Black Keys tiedotti tänään uudesta Delta Kream -nimeä kantavasta albumista! Yhtyeen kymmenes studioalbumi julkaistaan 14. toukokuuta ja sen ensimmäinen single Crawling Kingsnake julkaistiin tänään. Käy kuuntelemassa kappale tästä!

“Teimme tämän levyn kunnianosoituksena Mississippi hill country blues -perinteelle, joka innoitti meitä aloittamaan. Nämä kappaleet ovat meille tänäkin päivänä yhtä tärkeitä kuin ne olivat silloin, kun Pat ja minä aloimme soittaa yhdessä ja tartuimme instrumentteihin ensimmäisen kerran. Se oli hyvin inspiroiva sessio yhdessä Patin, minun, Kenny Brownin sekä Eric Deatonin kanssa, kun soitimme ringissä yhdessä näitä kappaleita. Se tuntui niin luonnolliselta.” – Yhtyeen vokalisti Dan Auerbach kertoo albumista.

“Sessio suunniteltiin vain päiviä etukäteen, eikä mitään harjoiteltu. Me nauhoitimme koko levyn noin kymmenessä tunnissa, kahden iltapäivän aikana Let’s Rock Tour -kiertueen lopulla.” – Rumpali Patrick Carney lisää.

Albumi on aikamatka bändin nuoruuteen ja heidän juuriinsa. Levyllä kuullaan ikonisten Mississippi hill country blues -artistien kappaleita, ja näiden legendaaristen artistien joukkoon lukeutuvat muun muassa R. L. Burnside ja Junior Kimbrough monen muun lisäksi. Levy on saanut nimensä William Egglestonin ikonisesta Mississippi-valokuvasta, joka on myös albumin kannessa.

Delta Kream albumin kappalelista: 

1.    Crawling Kingsnake (John Lee Hooker / Bernard Besman)
2.    Louise (Fred McDowell)
3.    Poor Boy a Long Way From Home (Robert Lee Burnside)
4.    Stay All Night (David Kimbrough, Jr.)
5.    Going Down South (Robert Lee Burnside)
6.    Coal Black Mattie (Ranie Burnette)
7.    Do the Romp (David Kimbrough, Jr.)
8.    Sad Days, Lonely Nights (David Kimbrough, Jr.)
9.    Walk with Me (David Kimbrough, Jr.)
10.    Mellow Peaches (Joseph Lee Williams)
11.    Come on and Go with Me (David Kimbrough, Jr.)

Kuusinkertaisesti Grammy-palkittu duo on julkaissut aikaisemmin yhdeksän studioalbumia The Big Come Up (2002); Thickfreakness (2003); Rubber Factory (2004); Magic Potion (2006); Attack & Release (2008); Brothers (2010); El Camino (2011); Turn Blue (2014) sekä viimeisimpänä Let’s Rock (2019).

Promokuvat löydät täältä.

The Black Keys somessa:
Instagram
Facebook
Spotify
Youtube

Lisätiedot:
Leo Tynkkynen // Warner Music Finland
leo.tynkkynen@warnermusic.com