26.3.2021
SUOMEN TUORE VIENTILUPAUS ILON JULKAISI TÄNÄÄN UUDEN SINGLEN

YleX:n läpimurtolistauksen toiselle sijalle valittu ILON julkaisi tänään kolmannen singlensä tobacco. Kotimainen laulaja-lauluntekijä on herättänyt kahdella ensimmäisellä singlellään huomiota niin Suomessa kuin maailmallakin. Teosto nosti kansainvälisenä naistenpäivänä ILONin yhdeksi tämän hetken kiinnostavimmaksi musiikintekijäksi. Uusi single tobacco on edellisten sinkkujen tapaan ILONin ja Ilkka Wirtasen yhdessä kirjoittama kappale.

”Mukaansatempaava tobacco kertoo sydämen särkeneestä romanssista. Laulu tavoittelee tunnetta, joka valtaa yksin aamuun heräävän. Yö, jonka luulit kestävän ikuisesti on muuttunut hämäriksi ja maagisiksi muistoiksi. Et voi olla pohtimatta, mitä olisit voinut tehdä toisin saadaksesi hänet jäämään”, Ilon kuvailee.

Kappaleeseen julkaistiin tänään Julian Riikosen ohjaama musiikkivideo, jonka voit katsoa täältä.

”Musiikkivideossa herään yksin tyhjästä asunnosta, liian nopeasti syventyneen ihastukseni hylkäämänä. Hämmentyneenä ja surun murtamana käyn läpi mielessäni kaikkea sitä, mitä meistä olisi voinut tulla. Tumma ja intensiivinen diskotunnelma heijastaa pinnan alla kuohuvaa epätoivoa ja tuskaa, joka syö sisältä päin”, Ilon kertoo.

21-vuotiaan monilahjakkuuden kaksi ensimmäistä singleä huomioitiin Suomen radioaaltojen lisäksi Yhdysvaltain college radioissa, UK:n tastemaker -blogeissa sekä muiden Pohjoismaiden Spotify-soittolistoilla. Laulaja on jo ennen ensimmäisen singlensä julkaisua äänittänyt Grammy-palkitun Finneas O’Connellin biisin tämän rakastuttua ILONin ääneen sekä esiintynyt nousevan britti-poptähden JC Stewartin virtuaalikiertueella. ILON tulee järisyttämään äänellään ja laulunkirjoitustaidoillaan nuorten pohjoismaisten autenttisten naisartistien kenttää, liittyen siskojensa kuten Mø:N, Tove Lo:n ja Sigridin rinnalle.

Kuuntele tobacco tästä!

Lataa promokuvat täältä!

Kuvaaja: Julian Riikonen

Ilon:
Instagram
Facebook
Spotify 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Emma Hynnä / Warner Music Finland
emma.hynna@warnermusic.com 

Keikat:
Kimmo Sundström / Warner Music Live
Kimmo.sundstrom@warnermusic.com