18.1.2021
DANNYN UMK-BIISI KOSKETTAA – ”SUOMALAISUUTTA, SUURIA TUNTEITA JA PILKETTÄ SILMÄKULMASSA”

Legendaarisen Dannyn uusi kappale Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua julkaistiin tänään. Laulu on yksi vuoden 2021 Uuden Musiikin Kilpailun finalistikappaleista.

Tuhansia keikkoja yli 20 maassa tehnyt Danny on uransa aikana saanut tehdä yhteistyötä parhaimpien suomalaisten musiikintekijöiden kanssa 60-luvulta aina tähän päivään asti. Yli 100 listahittiä osoittavat miehen pysyneen ajassa kiinni ja kyvyn yllättää edelleen.

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua -kappaleen on kirjoittanut Janne Rintala, joka tunnetaan Arttu Wiskarin suurimpien hittien kynäilijänä ja suomalaisten arkielämän taitavana sanoiksi pukijana. Biisin on sovittanut ja tuottanut Timo Ruokola, joka Rintalan lailla kuuluu Mökkitie Recordsin vakiokalustoon.

Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua on koskettava, melankolinen ja ainutlaatuinen teos. Jäähyväiskappale se ei kuitenkaan ole.

Kysymys on oikeastaan siitä, että elämä on lahja ja sen pituudesta ei kukaan tiedä. Mutta sen tietää, että se aikanaan päättyy ja kappaleessa sitä aihetta käsitellään humoristisesti ja totuudenmukaisesti. Teksti on aiheeltaan sellainen, että se ei välttämättä ole tyypillinen euroviisu. Mutta lauluna se on todella suuri, koska se edustaa sellaista näkökulmaa ja teemaa, jota ei oikeastaan kevyen musiikin lauluissa ole aikaisemmin käsitelty, Danny kertoo.

Oli hyvin pelottavaa esitellä tää kappaleidea Dannylle, koska aihe on kuitenkin niin brutaalin raju, vaikka se on totta, Rintala jatkaa.

UMK-ammattilaisraatia ilahdutti, että Dannyn kaltainen legenda lähti tänä vuonna mukaan kilpailuun.

Danny on suomalainen musiikki-ikoni, jonka kaikki tuntevat. On upeaa että hänen kaltaisensa legenda on mukana UMK:ssa. Janne Rintala ja Mökkitien porukka ovat taas kerran loihtineet hienon kappaleen, jossa on suomalaisuutta ja isoja tunteita, mutta esittäjälleen ominaista pilkettä silmäkulmassa sopivassa suhteessa. Tässä show’ssa on kaikki mahdollisuudet tehdä suomalaista tv-historiaa ja tunteet ovat varmasti pinnassa. Onko tämä alku uudelle ja arvokkaalle luvulle Dannyn uskomattoman pitkässä ja vaikuttavassa urassa?”, raati kirjoittaa.

Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen on suomalaisen viihteen edelläkävijä ja mies, joka toi show’n Suomeen. Mitä laulukilpailuihin tulee, jo seitsemällä vuosikymmenellä musiikkia tehnyt Danny ei ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä: seitsemän euroviisukarsinnan lisäksi hän on mm. kisannut Paul Ankaa, Nancy Sinatraa ja Tom Jonesia vastaan poplaulun maailmanmestaruuskisassa Rio de Janeirossa vuonna 1968.

Kuuntele Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua -kappale Spotifyssa, Apple Musicissa, Deezerissä ja muissa suoratoistopalveluissa täältä. Yle Areenassa on katsottavissa sekä kappaleen lyriikkavideo että laulun taustaa avaava Biisin tarina -video.

Suomen seuraava euroviisuedustaja ja Uuden Musiikin Kilpailun voittaja valitaan 20. helmikuuta klo 21 suorassa lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle TV1:stä ja Yle Areenasta sekä kuunneltavissa Radio Suomesta ja Yle X3M:ltä.

Seuraa Dannya:
Instagram
Facebook
warnermusic.fi/Danny

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Warner Music Finland / Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com