12.1.2021
MÖKKITIE RECORDS JA LEGENDAARINEN DANNY YHTEISTYÖHÖN!

Mökkitie Records on solminut levytyssopimuksen musiikkineuvos Ilkka “Danny” Lipsasen kanssa.

Mökkitie Recordsilla Danny on saanut aisaparikseen Janne Rintalan, joka on kiistatta yksi tämän hetken suosituimmista lauluntekijöistä. Kaksikko on käynyt pitkään keskusteluja tulevasta materiaalista ja kappaleita on työstetty jo toista vuotta. Tulevasta ensimmäisestä julkaisusta tiedotetaan pian.

Tunnen suurta tyydytystä ja onnellisuutta, kun saan Jannen tekstien kautta katsoa elämää Suomessa ja tulkita hänen musiikkiaan suomalaisille. Saan jälleen kerran olla tekemässä musiikkia kanssaihmisilleni tämän aikakauden mestarismiehen kanssa. Jannen myötä olen saanut astua mestarillisen tarinankertojan kyytiin. Hänen laulunsa herättävät ajatuksia, tunteita ja tunnelmia uudella tavalla, mikä on tärkeää tulkitsijalle. Sanat ovat laulajalle kuin savi kuvanveistäjälle – laulaja saa puhaltaa niihin hengen. Saan liikkua ja tulkita uudella tasolla. Jannen tasolla! Kansamme rakastaa tarinoita ja lienee sanomattakin selvää, että niin teen minäkin, Danny sanoo.

Olemme työstäneet Dannyn materiaalia jo pitkään. On ollut mieletöntä nähdä kuinka Dannyn vuosikymmenten kokemus yhdistettynä Mökkitien innovatiiviseen kotimaisen musiikin osaamiseen on luonut jotain ainutkertaista. Pian julkaistaan uutta materiaalia ja samalla on oikea aika kertoa Mökkitien ja D:n tekemästä levytyssopimuksesta ja juhlistaa yhteistyötä. Toivottavasti voimme luoda suomalaisille jotain ikuista, Mökkitie Recordsin toimitusjohtaja Olli Saksa jatkaa.

Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen, taiteilijanimeltään Danny, on suomalaisen viihteen uranuurtaja. Hän on mies joka toi show’n Suomeen. Danny on tehnyt musiikkia jo seitsemällä vuosikymmenellä – hänen ensimmäinen levytyksensä East Virginia oli The Islandersin kanssa Scandia-Musiikille keväällä 1964. Vuosikymmenten varrella Danny on työstänyt musiikkia Suomen parhaiden tekijöiden kanssa: Jukka Kuoppamäen, Juha Vainion, Esko Linnavallin, Veikko Samulin, Pertsa Reposen, Vexi Salmen, Jaakko Salon, Kassu Halosen… Dannyn suurimpia hittejä ovat muun muassa Kauan, Kesäkatu, Tuuliviiri, Kuusamo, Tahdon olla sulle hellä sekä Tämä taivas, tämä maa.

Warner Music Finlandin alaisuudessa toimiva levymerkki Mökkitie Records perustettiin vuonna 2012 Arttu Wiskarin lyötyä itsensä läpi hittisingleillään Mökkitie ja Tuntematon potilas. Yhtiö on ollut mukana Wiskarin kaikkien albumien taustalla. Vuosien aikana Mökkitie Records on kasvanut huimasti ja sen artisteja ovat muun muassa Arttu Wiskari, Mira Luoti, Erika Vikman, HesaÄijä, Pasi ja Anssi sekä Faija. Koko ajan uusia mielenkiintoisia uusia kykyjä etsivästä yhtiöstä julkaistiin pari vuotta sitten seurantadokumentti Unelmia ja studiohommia, joka avaa ovet musiikkialan kulisseihin ja yhtiön arkeen. Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Warner Music Finland / Aino-Kuutamo Uusitorppa
aino-kuutamo.uusitorppa@warnermusic.com